Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Agrotech

Milli Tarım Projesi adım adım hayata geçiriliyor

26 Temmuz 2017
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

Türkiye, birkaç ay önce uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemiz açısından geleceğin projesidir” dediği Milli Tarım Projesi ile yepyeni bir sayfa açıyor. Tarım ve hayvancılık konusunda verimliliğin önemli oranda arttırılacağı, çiftçinin hayatını kolaylaştıracak pek çok desteği kapsayan projenin mimarlarından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. İlkay Kılıç, “Biz kendi kendine yeten bir ülkeyiz ve kaçırdığımız birçok şeyi milli tarımda da yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Milli tarımda politikasında adım adım ilerliyoruz

Milli Tarım Projesi bitkisel üretimde “Havza Bazlı Üretimi Destekleme Modeli” ve hayvansal üretimde “Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli” olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Milli Tarım Projesi ile havza bazlı üretim planlamasında 941 tane ilçenin ayrı birer havza kabul edilerek, her bir ilçenin mevcut yapısına göre, iklimine, toprak yapısına uygun ürünlerin yetiştirilmesinin amaçlandığına dikkat çeken Kılıç, hedeflendiği gibi adım adım planlı bir üretime geçildiğini ifade etti.

Hayvancılıkta ise hedefin yerli ırkların üretimini arttırarak dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu belirten Kılıç, hayvancılık konusunda da desteklerin verilmeye başlandığını ve projenin hedefleri doğrultusunda planlı bir şekilde hareket edildiğini söyledi.

Günde 7 bin ziyaret, 7 bin telefon

Milli Tarım Projesi kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de Tarım İletişim Merkezi. Yaklaşık 5 ay önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulan merkezde, ziraat mühendisi, veteriner hekim ve gıda mühendislerinde oluşan 100 kişilik bir ekip hizmet veriyor. Bu yapı ile tam bir çağrı merkezi oluşturduklarına dikkat çeken Dr. İlkay Kılıç, merkezdeki çalışmaları anlatmayı şöyle sürdürdü:

“Sahada 19 bine yakın danışmanımız var. Bu danışmanlarımız hemen her gün üreticilerimizi ziyaret ediyor. Günlük ziyaret sayımız 7 bin. Ziyaret edilen üreticilerimiz ertesi gün bakanlığımızın iletişim merkezindeki uzmanlar tarafından aranıyor ve ‘Uygulamamızdan memnun musunuz?’ sorusu başta olmak üzere üreticilerimize bakanlığın ihtiyacına yönelik sorular sorulmakta bununla beraber aranan kişiler bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istediği bir konu varsa onu da sorabilmekte. Her gün ziyaret edilen 7 bine yakın üreticilerimiz aranarak kontak halinde kalmaya çalışıyoruz. Bu merkez bizim ciddi anlamda dışarıya açılan kapımız oldu. Çünkü ziyaret edilen tüm üreticilerimizin bilgileri telefon numaraları bize kayıtlı olarak geliyor, hemen ertesi gün kendilerine ulaşıyoruz, sorunlarını dinliyoruz, çözüm önerileri geliştiriyoruz ya da ilgili yerlere kendilerini yönlendiriyoruz. Milli tarımda oluşturulmuş projelerin sahada nereye doğru gittiğini işte bu iletişim merkezi sayesinde anlıyoruz.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’dan FAV TURKEY’e tam destek

Milli Tarım Projesi ile Türkiye’de tarımın gelişmesi konusunda ülke çapında önemli bir çalışma başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yine tarıma katkı kapsamında, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) tarafından 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FAV TURKEY Meyve Sebze, Kuru Gıda ve Kesme Çiçek Fuarı’na tam destek veriyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Basınçlı hava, WIN EURASIA 2026’da verimlilik gündemiyle sahneye çıkıyor
Süt İneklerinde Fazla Mineral Takviyesi Verim Yerine Üretkenlik Kaybı Getiriyor
Kanatlı sektörü, Çin’e tavuk ayağı ihracat izninin çıkmasını istiyor
Türk gıda ihracatçıları ABD’ye akın etti
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”
ETİKETLENDİ:anahabermilli tarımprojesitarım bakanlığı

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?