Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Agrotech

TÜVTÜRK’ten Gezici Traktör Muayene İstasyonu

13 Kasım 2014
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 3 dakikadır.
PAYLAŞ

Traktör muayene ve trafik cezası gecikme bedellerinin yeniden yapılandırılmasından sonra traktör sahiplerine, bir avantaj da TÜVTÜRK’ten geldi. TÜVTÜRK 8 Ekim 2014 tarihinden itibaren traktörlerin en yoğun olduğu 11 ilde traktörlere özel gezici istasyon uygulamasını hayata geçiriyor.

TÜVTÜRK, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa ve Samsun’da Gezici Traktör Muayene İstasyonu’yla traktör sahiplerinin araç muayene hizmetine erişimini kolaylaştıran yeni bir çalışmayı devreye aldı.

Sabit istasyonların uzaklığı nedeniyle araç muayenelerini yaptırmakta güçlük çeken traktör sahiplerinin, mobilitesi yüksek bu yeni gezici traktör muayene istasyonlarıyla muayene hizmetine erişiminin kolaylaştırılması ve uzun zamandan beri muayene olmayan traktörlerin muayenelerinin yapılması hedefleniyor.

8 Ekim 2014 tarihinden itibaren bu illerdeki traktör sahipleri, 0850 222 8888 numaralı telefondan Gezici Traktör Muayene İstasyonu’nun programına ulaşabilecekler.
TÜVTÜRK’ün devreye aldığı hizmetin uygulanacağı 11 il Türkiye’de en fazla traktör sayısına sahip olmaları ile dikkat çekiyor. Bu 11 ilde halen trafik tescile kayıtlı 530 bine yakın traktörün yüzde 80’inin muayenesiz olduğu tahmin ediliyor.

Traktör kullanıcısına iki fırsat birden

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye’de periyodik muayeneye gelmeyen araç cinsi olarak, muayene istasyonlarının uzaklığı, iklim koşulları gibi nedenlerden dolayı traktörler öne çıkıyor. TÜVTÜRK’ün başlattığı uygulama, bu gerekçelerle muayenesini yaptıramayan traktör sahipleri için önemli bir fırsat oluşturuyor.

Ayrıca, 11 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra yürürlüğe giren ve kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun düzenlemesi de özellikle uzun zamandır muayenesini yaptırmamış traktör sahipleri için bir başka önemli fırsat.
Traktör Muayene Gecikme cezalarındaki düzenlemede son gün 31 Aralık.

Düzenlemeye göre, muayene, trafik, otoyol, köprü geçiş cezası gecikme borcu olan tüm traktör sahiplerinin gecikme tutarları indirimli oranlarda hesaplanacak. Örneğin araç muayene gecikme ücretinin oluştuğu dönem ve süreye göre borç tutarının yaklaşık yedide biri (1/7) oranında indirimlerle ödenebilecek.

1 yıl gecikmiş bir traktör için, 51 TL gecikme cezası yerine yaklaşık olarak 9 TL, 2 yıl gecikmiş bir traktör için, 102 TL yerine 15 TL, 4 yıl gecikme için, 203 TL yerine 25 TL ödeyecekler. 10 yıldır muayeneye gelmeyen bir traktörün ödeyeceği gecikme cezası ise, 510 TL yerine, yaklaşık olarak 62 TL’ye inecek. Düzenleme, yürürlüğe girmesinden itibaren 31 Aralık 2014 tarihine kadar geçerli olacak.

Trafik, otoyol ve köprü geçiş cezaları ile ilgili borçların yeniden yapılandırılması için son başvuru tarihi ise 1 Aralık 2014.

İkinci el satış için muayene şart

Traktör sahipleri için bir fırsat niteliğindeki bu imkanlar, ayrıca traktörlerin ikinci el alım satımları için de önemli. Bilindiği üzere, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 20 Şubat 2014’ten itibaren hayata geçirdiği yeni düzenlemesine göre, geçerli bir araç muayenesi olmayan traktörlerin ikinci el satışlarının yapılmasını mümkün olamıyor.

Tüm traktör sahipleri muayenelerini bölgelerindeki sabit ve gezici istasyonlarda yaptırmaya da devam edebilecekler.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Basınçlı hava, WIN EURASIA 2026’da verimlilik gündemiyle sahneye çıkıyor
Süt İneklerinde Fazla Mineral Takviyesi Verim Yerine Üretkenlik Kaybı Getiriyor
Kanatlı sektörü, Çin’e tavuk ayağı ihracat izninin çıkmasını istiyor
Türk gıda ihracatçıları ABD’ye akın etti
“Yeterli ve dengeli beslenmede, süt ve süt ürünlerinin önemli bir yeri var”

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?