Tarım makineleri alanında İtalyan endüstrilerinin cirosu artıyor

Traktörler, çalışan tarım makineleri, ekipman ve bileşenlere olan talep iyi seviyelerde kalmaya devam ediyor, ancak fiyatlardaki keskin artış nedeniyle ciro tüm beklentilerin üzerinde büyüyor. İtalyan ihracatının değeri %16,7 artarak yerli üretimi 15,5 milyar Euro’ya çıkardı. Ancak satış fiyatlarındaki artış, hammadde, enerji ve lojistik kaynaklı üretim maliyetlerindeki artışı karşıladığı için değer, kârdaki bir büyümeye karşılık gelmiyor.

Dünya traktör, tarım makineleri ve tarım bileşenleri pazarı 2022’de önemli ölçüde büyüdü ve bununla birlikte üretimi tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaracak olan İtalyan ihracatı gerçekleşti Dünya çapında satılan makinelerin değeri, 2021’deki 145 milyar euro’dan %10 artışla 160 milyar euro’ya ulaştı. Yüksek talep seviyesi ve fiyatlardaki keskin artıştan kaynaklanan agromec-canics işindeki artış, İtalyan endüstrisini ödüllendiriyor. dış pazarlarda her zaman rekabetçi olmuştur. 2022’de İtalyan ihracatına ilişkin Istat verileri, “traktörler”, “tarım makineleri” ve “tamamlanmamış traktörler ve parçalar” kalemlerinin toplam değerinin 2021’e kıyasla %16,7 artışla 7,3 milyar avro olduğunu gösteriyor.

Tarım

“Tarım makineleri ticareti 2001 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdü”

İhracatın yönlendirdiği ulusal sanayi, traktör (2,4 milyar), tarım makineleri (7 milyar), tamamlanmamış traktör ve parçaları (1,3 milyar) artı bileşenlerin (3,8 milyar) üretiminin toplamına göre verilen 15,5 milyar Euro’luk (2021’de +%13,3) bir ciro elde ediyor ) ve bahçecilik ve peyzaj (950 milyon) – sektör için tüm zamanların en yüksek seviyesini temsil ediyor.

FederUnacoma Başkanı Alessandro Malavolti, bu öğleden sonra Palazzo Varignana’da (BO) düzenlenen Federasyon Genel Kurulu sırasında, “Rekor rakam, sektör endüstrileri için gerçek bir karlılık artışına karşılık gelmiyor,” dedi, “çünkü liste fiyatlarındaki artış esas olarak Hammadde, enerji ve lojistik kaynaklı üretim maliyetlerindeki artış Pazar ve üretim verilerini sunarken Malavolti, tarım makineleri ticaretinin 2001 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü ve 2020 pandemisinin neden olduğu olanlar da dahil olmak üzere en zor ekonomik durumların bile üstesinden geldiğini kaydetti.

2021 yılında toplam 2,5 milyon adede ulaşan traktör pazarının da 2023’ten 2026’ya kadar olan dört yıllık dönemde yıllık ortalama yüzde 4,5 oranında büyümesi beklenirken, diğer tarım ürünleri pazarının da 2023-2026 döneminde makinelerin yıllık yüzde 5 oranında büyümesinin beklendiğini belirten FederUnacoma Başkanı, “Uzun vadede, 2050’de tarım makinelerine olan talebin daha da artacağını düşünüyoruz.  Dünya nüfusunun yaklaşık 10 milyar kişiye ulaşacağını ve bunun gıda maddelerine olan talebin %50 ile %70 arasında tahmin edilen bir artışa yol açacağını” söyledi. Malavolti, “Gelecek yıllarda, tarımsal gelirlerin her zaman yeni nesil teknolojilere yatırıma izin vermediği bir bağlamda, düşük maliyetli mekanik ekipman sunan gelişmekte olan ülkelerden gelen rekabete rağmen, İtalyan endüstrisi hala lider bir oyuncu olacak” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap