TEMA Vakfı’nın, organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşması için üreticileri, tüketicileri ve diğer ilgi gruplarını buluşturmayı hedefiyle TEMA Sürdürülebilir Tarım Ağı (TEMASTA), yayına başladı.
Bilgi alışverişi yapma olanağı tanıyan internet tabanlı platform ve bilgilendirici web sitesinden oluşan TEMASTA Platformu’na, “temasta.tarimtema.org”, web sitesine ise “www.tarimtema.org” adreslerinden erişilebiliyor.
TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, kimyasal gübre ve pestisit kullanımı gibi yanlış tarım uygulamalarının, tarım alanlarının ve tüm canlıların zarar görmesine neden olduğunu söyledi. Bu konuya sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla çözüm getirilmesini zorunlu gördüklerini belirten Ataç, “Çünkü bugünün ve gelecek nesillerin gıda ihtiyacının karşılanabilmesi ancak toprak ekosisteminin ve çevrenin korunmasıyla mümkün. Bu kapsamda ortaklarımızla birlikte, AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından Sivil Toplum Diyaloğu Programı altında desteklenen AB-TR Sürdürülebilir Tarım Ağı Projesi’ni başlattık. Bir yıldan uzun bir süredir yaptığımız çalışmaların sonucunda da TEMASTA’yı kurduk. TEMASTA ile üreticileri, tüketicileri ve tüm ilgi gruplarını bir araya getirmeyi, sürdürülebilir tarım uygulamalarını geniş kitlelere yaymayı hedefliyoruz. Herkesi TEMASTA’ya üye olmaya davet ediyoruz.” dedi.
Paydaşlarla görüşerek, TEMASTA’yı kullanıcıların ihtiyaçlarına göre kurguladıklarını bildiren TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, “Sürdürülebilir tarımla ilgili her kesimin buluşacağı, bilgi edinip paylaşabileceği, iş birliği yapabileceği internet tabanlı bir ortamı kullanıma açtık. TEMASTA; üreticiler için destekler, mevzuat, hava raporları, dünyada uygulanan yeni yöntemler ve kullanıcıların iletişim bilgileri gibi sosyal ağ kurmaya yönelik içerikleri merkeze alıyor. Tüketicilerin sağlıklı ve çevre dostu gıda üretimi yapan üreticiye erişimini de kolaylaştıran ağ, sürdürülebilir tarım uygulamalarını odağına alan faaliyetlerin ve etkinliklerin duyurulmasına olanak tanıyor. Ayrıca tarimtema.org web sitesiyle üreticilere sürdürülebilir tarıma geçiş konusunda bilgiler vererek, tüketicilerin neden sürdürülebilir tarım ürünleri tüketmeleri gerektiği ve bu ürünleri nasıl tanıyacakları konusuna da ışık tutuyor” bilgisini verdi.