Sürdürülebilir İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi Gönen’de Verildi

Anadolu Etap AgroAkademi Sürdürülebilir İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi için çiftçilerle buluştu.

Anadolu Etap AgroAkademi, “Meyve Yetiştiriciliğinde Sürdürülebilir İyi Tarım Uygulamaları Eğitimi” Gönen’de Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gönen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Gönen Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşti.

Katılımcıların yoğun olarak kadınlardan oluştuğu eğitimde, sürdürülebilirlik ve meyve yetiştiriciliği konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki en iyi uygulamalar ve yeni yöntemler aktarıldı. Eğitimi başarı ile bitiren çiftçilere sertifikaları verildi.

Anadolu Etap’ın, tarım sektöründe sürdürülebilirliğe katkı sağlamak ve meyve yetiştiriciliğine yeni ve çok daha gelişmiş standartlar sunmak amacıyla hayata geçirdiği eğitim projesi Anadolu Etap AgroAkademi “Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları” Eğitimi Çiftçi Modülüyle, 25 Kasım 2015 tarihinde Gönen Ziraat Odası’nda yerel çiftçiler ile buluştu.

Yerel çiftçiler için özel olarak hazırlanan AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü’nde, meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilirlik konularında dünyada bahçe bitkileri alanındaki yeni yöntemler ve en iyi uygulamalar aktarıldı. Eğitimin içeriği iyi ve sürdürülebilir tarım uygulamaları, meyve yetiştiriciliği, damla sulama, bitki besleme, plantasyon, toprak işleme, terbiye sistemleri ve iş sağlığı, gıda güvenliğinden oluştu.

Kadınların işgücüne katılmasını ve nitelikli çalışan haline gelerek ekonomik ve sosyal gelişimin itici gücü olmasını destekleyen Anadolu Etap, eğitime katılan çiftçilerin yüzde
75’nin kadın çiftçilerden oluşturulmasına özel bir önem verdi.

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü işbirliğinde, Yrd. Doç. Dr. Zafer Can tarafından verilen eğitimlerin sonunda programı başarı ile bitiren çiftçilere sertifikaları Gönen Kaymakamı, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı, Gönen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü, Gönen Belediye Başkan Yardımcısı, Gönen Ziraat Odası Başkanı ve Anadolu Etap yöneticileri tarafından verildi.

Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü ile ilgili şunları dile getirdi; “Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri haline gelen tarım sektörünün sürdürülebilirliği için yaptığımız yatırımlara, “Anadolu Etap AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü” ile sosyal sorumlulukta farklı bir pencere açarak devam ediyoruz. Kadınların gerek ekonomi gerekse de sosyal alanlarda dokunuşlarıyla gerçekleştirdikleri değişimi, mucizeyi görmenin gururuyla AgroAkademiyi, sürdürülebilirlik ağırlıklı özel bir eğitim programıyla kadınların çoğunlukta olduğu çiftçilerimizle Gönen’de buluşturduk. Bu kapsamda hazırlanan Anadolu Etap AgroAkademi Çiftçi Eğitimleri’ni Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile birlikte hayata geçirdik. Yapılan işbirliği ile bölgedeki çiftçilerimizin modern meyve yetiştiriciliği ve sürdürülebilir tarım konusunda bilgi sahibi olması ve bu uygulamaları benimsemesini amaçladık. Kadınların sürdürülebilirlik eğitimleri alarak sadece tarım sektörüne değil hayata da katkılarının çok daha hızlı olacağını düşünüyoruz. 2012 yılında hayata geçirdiğimiz Anadolu Etap AgroAkademi çiftçi eğitimleri kırsal kalkınmaya, kadın işgücünün desteklenmesine, niteliğinin artırılmasına ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamaya devam edecektir.”

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap