Elibelinde Tarım’ın kurucusu; hayal ettiğinin gerçek olduğuna inanmış, işine gönlünü, emeğini ve tutkusunu koymuş kadınlardan Aslı Aksoy ben. 2003 yılında ODTÜ İşletme Bölümü’nden mezun oldum. 13 yıllık profesyonel iş hayatım boyunca, İstanbul’dan evime, Ege’ye dönmek istedim ve sonunda başardım. Beyaz yaka bir çiftçi oldum! Her gün toprağa dokundukça şaşkına dönen, eken, ektiğini emekle büyüten, büyüttüğünden ekmek yiyen bir çiftçi…
Bugün Muğla-Kızılyaka-Yeşilçam Köyünde, köyümdeki kadın komşularım ile birlikte, 42 dönümde yerel ve taze, yüksek ve sürdürülebilir kalitede ve -tarladan direkt tedarik- modeli ile kuşkonmaz üretimi gerçekleştiriyoruz. İklim ve toprağın bize sunduğu tüm olanakları avantaja çevirebildiğimiz Ege’de, bizim köyde yetişen tüm sebze ve meyveler gibi tam mevsiminde yetiştirdiğimiz doğal kuşkonmaz, %100 yerli üretim.
Kuşkonmaz üretimi, emek yoğun, sabır isteyen bir süreç. Tohumundan elde edilen kuşkonmaz fidelerini tarlaya diktik. Fidelere 2 yıl boyunca gözümüz gibi baktık. Bu, toprakta geçirdikleri 3. seneleri. Toprağın ısınmasıyla birlikte bu Mart, ürün vermeye artık hazırlar!
Ben bir gün bir kuşkonmaz yedim ve o gün, hayatım değişmedi elbet… O gün bir yolculuğa çıktım, her anından büyük zevk aldığım. Bildiğimi zannettiğim her şeyi unuttum. Şimdi Elibelinde 7 Kadın ve Toprak, bana hayatı yeniden öğretiyorlar.
Neden “Elibelinde” Tarım?
Elibelinde… Kadın, doğurganlık, verimlilik ve bereketin sembolü. Geleneksel motiflerimizden biri olarak, kilim ve halılardan tanıyoruz onu. Aynı zamanda uğur, kısmet ve neşeyi, kendinden gayret alan kadını sembolize ediyor. Elibelinde; 7 çiftçi kadını, toprağa olan tutkumuzu, yaptığımız işi, işimizi yaparken her sabah kalbimizden geçen dilekleri ifade ediyor.