Case IH Konsept Aracını Tanıttı

Case IH, Boone, Iowa’da düzenlenen ‘Çiftlik Geliştirme Fuarı’nda otonom konseptli aracını ilk kez tanıttı. Konsept araç Case IH’in, çok çeşitli tarım ekipmanlarıyla otonom olarak çalışabilen kabinsiz bir tarla traktörü.

Case IH Marka Başkanı Andreas Klauser “Dünyanın birçok yerinde, tüm müşterilerimiz için yoğun kullanım sezonlarında vasıflı  iş gücü bulmak her zaman zorlu bir süreç. Bugün, araçlarımız üzerinde, uzaktan tarla ve işçi yönetimi amacıyla otomatik dümenleme ve telematik sistemlerini hali hazırda sunabiliyorken; bu otonom traktör konsepti, müşterilerimizin ve onların çalışanlarının makinelerini nasıl uzaktan takip ve direkt kontrol edebileceğini gözler önüne seriyor. Bu teknoloji, müşterilerimize toprak işleme, ekim, ilaçlama ve hasat gibi işlerde daha fazla operasyonel verimlilik sunuyor.”

Klauser bu konseptin teknolojiyi doğrulama, müşterilerin geleceğin otonom ürünlerine olan ilgisi ve ihtiyaçları kapsamındaki geri bildirimlerini toplamak üzere oluşturulduğunu açıkladı.

Klauser “Bu teknolojinin müşterilerimize sağlayabileceği fırsatları keşfetmek, bizim için oldukça heyecan verici. Müşterilerden bu konsept ve bunun yeni üretim verimliliklerinin sağlamasına nasıl katkı sağlayacağı konusundaki fikirlerini  almayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Case IH ve CNH Industrial’ın Inovasyon Grubu, kabinsiz otonom konseptlerini varolan Case IH Magnum traktörü üzerine yeniden düşünülen bir tasarıma dayandırdı. Araç, önceden programlanmış operasyonların uzaktan takip edilmesine izin veren tamamen interaktif bir arayüzle inşa edildi. Araç üzerindeki sistem, otomatik olarak tarımsal ekipman genişliklerini ölçüyor, arazi ve engeller ile aynı arazide kullanımda olan diğer makinalara bağlı olarak en verimli yolları belirliyor. Operatör yolları uzaktan, bir masaüstü bilgisayar veya tablet arayüzüyle yönetip ayarlayabiliyor.

1472710870_Case_IH_Agriculture_logo

Radar, lidar (ışıkla görüntüleme, tespit etme ve uzaklık tayini) ve araç üzerindeki video kameraları kullanarak güzergâh üzerindeki durağan veya hareketli engelleri algılıyor; sesli ve görsel uyarılarla bilgilendirilen operatör yeni bir yol atayıncaya kadar da kendiliğinden duruyor. Araç, GPS sinyali veya konum verisi kaybedildiğinde ya da  manuel durdurma düğmesine basıldığında anında duruyor. Makine görevleri, uzaktan arayüz veya otomatik hava durumu uyarıları aracılığıyla gerçek zamanlı olarak değiştirilebiliyor.

AFS Küresel Ürün Pazarlama Müdürü Rob Zemenchik, otonom traktör operasyonunun, çiftlik yöneticilerine daha fazla kontrol, izleme olanağı ve maliyet tasarrufu sunmak konusunda dümenleme, telemetri, veri paylaşımı ve tarımsal yönetimle ilgili son gelişmeleri bir araya getirdiğini belirtti.

Zemenchik “Bir çiftlik yöneticisi, başka işlerle ilgilenirken veya başka bir aracı çalıştırırken bile tablet arayüzüyle birden çok makinenin çalışmasını yönetebilir. Birçok otonom traktör, tek bir filo olarak çalışabilirken, aynı anda her birine atanan önceden programlanmış harita ve talimatlarla ayrı arazilere atanmış birden çok küçük filolar halinde de çalışabilir. Yani, bir traktör çizel çekerken, hemen arkasındaki başka bir traktör ekim makinasını çalıştırır. Verimlilik olanakları oldukça fazladır.”

Case IH yöneticileri, otonom konsept aracının kabinsiz bir traktör şeklinde geliştirilmiş olmasına rağmen, biçerdöverlerin veya diğer ekipmanların da aynı teknolojiyle çalışacağını açıkladı.

Otonom araç şu anda yalnızca konsept traktör olarak düşünülse de; Zemenchik bu teknolojinin, azot herbisit ve fungisit gibi ürün girdilerini en uygun şekilde uygulamak için gerçek zamanlı hava durumu ve uydu verilerini kullanabilen standart kabinli bir traktörde de kullanılabileceğini söyledi.

Zemenchik “Bu gelişmeler, söz konusu hava durumu olduğunda müşterilerimizin ilgisini çekiyor. Çünkü bir arazide yağmur yağmaya başlarsa traktör yaptığı işlemi hemen durdurur ve tanımlanan özel yolları kullanarak, çalışmak için kuru olan başka bir araziye yönelir.”

Konseptin ilk tanıtımından önce şirket yöneticileri, bu yazın başında ABD’nin güneydoğusundaki bir arazide toprağı işleyen ve eken bir traktörün videosunu gösterdiler.

CNH Industrial konsept otonom teknolojinin geliştirilmesinde, uzun süreli teknoloji sağlayıcısı ve arazi otonom çözümlerinde sektör lideri olan, Amerika Utah merkezli Autonomous Solutions Incorporated, ASI ile işbirliği yaptı.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap