Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları tarım sektörünü canlandırdı

Fiyatı 1.5 Milyon TL’ye kadar çıkan traktörlerin açık alanda, tohumdan bitkisel üretime, hayvancılık ekipmanlarından sulama sistemlerine, tarımsal mekanizasyondan zirai ilaçlama yöntemlerine kadar geniş ürün grubunun da kapalı alanda yer aldığı fuarlar, tarım sektöründeki son ürünlerin sergilendiği bir alana dönüştü. Katılımcı firmalar tarafından gerçekleştirilen ürün lansmanları ile de son teknolojiler sergilendi.

M

Mali ve Tanzanya’dan ilk defa ziyaretçi geldi

İlk defa ziyaretçi ağırlanan Mali ve Tanzanya’nın da içinde bulunduğu; Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kafkaslara kadar geniş coğrafyadan alım heyetlerini ağırlayan Fuarları ziyaret eden ülke sayısında geçtiğimiz yıla göre %11 artış sağlandı. Afganistan, Almanya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gana, Gürcistan, Hırvatistan, Hindistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Karadağ, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malezya, Mali, Mısır, Moldova, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yemen ve Yunanistan’dan gelen 1000’in üzerinde iş insanı ile katılımcı firmalar arasında ticari iş birliktelikleri kuruldu.

Yurt içinden ise münferit ziyaretçilerin yanı sıra 80 ilden 1000’in üzerinde otobüs organizasyonu ile fuara gelen sektör temsilcileri, beş gün boyunca tarım ve hayvancılık sektörünün tüm dikkatlerini Bursa’ya çekti.

 

Modern tarımın tüm süreçlerinin yer aldığı fuarları değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Tarım ve hayvancılık sektörlerinin tüm yapı taşlarının 75 Bin m2 alanda sergilendiği Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları sektörden ilgi görerek sona erdi. 58 ülkeden 261 Bin 458 kişi tarafından ziyaret edilen dev organizasyon, beş gün boyunca oluşan iş hacmi ile traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına, ülke ve bölge ekonomisine katma değer sağladı.” açıklamasını yaptı.

İkili iş görüşmeleri yapıldı

T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonu, BTSO, KOSGEB ve Uludağ İhracatcı Birliği desteği ile fuar merkezinde bulunan Uludağ Konferans Salonu’nda, yurt dışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleşti.

Fuar süresince; katılımcı firmaların pazarlama faaliyetlerini geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojiler ile buluşturarak verimliliklerini arttırmak ve nihayet ülke ihracatının artmasına katkı sağlamak amacı ile Avrupa’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Kafkaslara kadar geniş coğrafyadan alım heyetleri organize edildi. 16 yıldır kıtalar arası ticari köprüleri kuran Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları; Tüyap yurt dışı ofislerinin etkili çalışmaları ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası özel organizasyonu ile 50’den fazla ülkeden organize edilen 1000’e yakın iş insanını 5 gün boyunca ağırlayarak ticari iş birlikleri kurulması için zemin hazırlıyor. Tarımsal üretime ve ülke ihracatına katkı sağlayacak fuarlar, yurt içinden ise 80 ilden gelecek ziyaretçilere ev sahipliği yaptı.

Dergimizle fuardaydık…

Traktörler ve donanımları, yedek parça, tarım makinaları, hububat teknolojileri, ormancılık ekipmanları, sulama teknolojileri, tarımsal ambalaj ve ürün teknolojileri alanlarında sektörün lider dergisi olan AgroWorld / Tarım Dünyası Dergisi olarak biz de fuarda yerimizi aldık. Son gelişmeleri derlediğimiz yeni sayımızla birlikte katıldığımız fuarda dergimizi katılımcı ve ziyaretçilere dağıttık. Yerli ve yabancı ziyaretçilerle sektördeki son gelişmeleri değerlendirdik.

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap