Karadeniz Horon Ekibi, Expo Milano’ya Renk Kattı

Fındık Tanıtım Grubu’nun geçtiğimiz aylarda Expo Milano Fuarı’nda yaptığı etkinlikler dahilinde hareketli gösterileri ile izleyenleri büyüleyen Karadeniz Horon ekibi, gelen yoğun istek üzerine ikinci kez İtalya’nın yolunu tuttu.

İtalya’nın Milano kentinde, 01 Mayıs – 31 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 145 ülkenin katıldığı Expo Milano fuarında Türkiye pavilyonu öne çıktı.

Fındık Tanıtım Grubu’nun Haziran ayında yaptığı tanıtım çalışmaları sırasında Türk pavilyonunda ziyaretçilere fındık ve fındık ürünleri dağıtılırken, horon ekibinin gösterisi de izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Organizasyon komitesi, ziyaretçilerden gelen yoğun istek üzerine Horon ekibinin tekrar Milano’ya gelerek gösteriler yapmasını rica etti. Bunun üzerine Ekonomi Bakanlığı ve Fındık Tanıtım Grubu organizasyonuyla ikinci kez Milano’ya giden Karadeniz Horon Ekibi, dört gün boyunca başta İtalyanlar olmak üzere tüm katılımcıların gönüllerini fethetti.

Kemençenin kıvrak melodisi ve horonun coşkulu hareketlerini hayranlıkla izleyen ziyaretçilerin, kendilerini tutamayıp dansçılara eşlik etmesi renkli görüntüleri ortaya çıkardı.

1 milyon metrekarelik fuar alanı ve 280 bin metrekarelik yeşil alanla birlikte, 20 bin kişi kapasiteli göl meydanına sahip olan Expo Milano 2015’te Türkiye’nin düzenlediği etkinlikler, bugüne kadar yapılan etkinlikler arasında ‘en mükemmeli’ olarak değerlendirildi.

Bunları da beğenebilirsin