Class’a Altın Madalya ve Özel Ödül

SIMA 2015 İnovasyon Ödülleri’nin kazananları açıklandı. CLASS iki önemli ödül kazandı: Yılın Traktörü yarışmasında finale kalan Arion 400 traktörün yeni panoramik kabin konsepti iki altın madalyadan birini kazandı. Ayrıca Yeni Vario Cutterbar biçerdöver özel ödüle layık görüldü.

Panoramik kabine altın madalya
Yeni panoramik kabin, 2.41m2’lik ön camı sayesinde diğer kabinler arasından öne çıkıyor. Öncamdan oluşan panel ve şeffaf tavan polikarbondan yapıldı. Üst direk olmadan birbirine bağlanan tavan sürücünün alan görüşünü genişletiyor.

Panoramik kabinin geliştirilmesinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını belirten CLASS Traktör Arion 400 Modeli Ürün Müdürü Felix Garrad, “ Panoramik kabin önyükleyiciler için ideal bir çözüm. Hem güvenliği garanti eden hem de üstdirek gibi görüş alanını daraltan komponentleri ortadan kaldıran bir çözüme ihtiyacımız vardı. “ dedi. CLASS mühendisleri kabin çatısındaki alışılagelmiş ön bağlantı direğini, şeffaf tavanın arkasına kuvvetlice desteklemişler. Kabin tavanının bu güçlü dizaynı ve kırılmaz polikarbon panel, Yeni Panoramik Kabinin FOBS (Düşen Maddelere Karşı Önleyici Yapılar) standartlarına uygunluğunu sağlıyor ve böylece önyükleyicide bile güvenli kullanım sağlıyor.

Ön yükleyicinin sürücüsü görüş açısı kör noktaya düşmeden rahat bir pozisyonda aracı sürebiliyor. Bu özellik, tekrarlanan hareketlerin sürücünün boyun, bel ve omurgasında meydana getireceği olumsuz etkileri engelliyor. Jüri, güvenlik, konfor ve üretkenlik alanlarında dikkat çekici bir gelişme olarak buldu.

Vario kesici bıçağına özel ödül
Tucano ve Lexion biçerdöverlerindeki Vario 930 ve 770 modellerinin 9.30 m ve 7.70m uzunluğundaki kesici barları, günümüzün hasat süreçlerindeki mahsül rotasyonları için gerekli teknik esnekliği sunuyor. Hızlı bağlantı soketi sayesinde mahsül ayırıcılar ve koza kesici bıçaklar, yardımcı bir alet kullanmadan sökülüp takılabiliyor.

CLASS Kendiyürür Hasat Makinaları Ürün Müdürü Matthias Stauffer “Yeni jenerasyon Vario kesici barları, ayarlanabilir kesici barların 50 yıllık gelişiminin bir sonraki aşamasını temsil ediyor. Yeni konsept, tohum ve kolza hasatına çabuk adaptasyon sağlıyor ve bu nedenle ayrı kesme tiplerinde hasat için ideal bir sistem” dedi.

SIMA İnovasyon Ödülleri, tarım teknolojilerindeki inovatif çalışmaları ödüllendirmek üzere iki yılda bir olmak üzere gerçekleştiriliyor. Bu yıl iki altın madalya, 3 gümüş madalya ve 18 özel ödül verildi. Tarım sektöründen 21 uzmandan oluşan uluslararası jüri kazananları belirledi. Sayısız kullanıcı,araştırmacı ve geliştirmeciden oluşan uzmanlar gerekli durumlarda jüriye yardımcı oldular.

Bunları da beğenebilirsin