DEG’den Fibabanka’ya 29 milyon Euro kredi

Türkiye’nin yenilikçi ve dinamik bankası Fibabanka, KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla Alman Kalkınma Bankası’nın (KFW) iştiraki DEG ile işbirliği yaptı.29 Temmuz 2016 tarihinde imzalanan anlaşma ile, Fibabanka 7 yıl vadeli 29 milyon Euro tutarında kredi temin etti.

KOBİ’lere özel hizmetleri ve yenilikçi uygulamalarıyla öne çıkan Fibabanka, DEG ile yaptığı anlaşma sayesinde KOBİ bankacılığında pazar payını daha hızlı büyütmeyi hedefliyor. Fibabanka, yeni krediyi Türkiye’deki küçük ve orta ölçekli işletmelere finansman ihtiyaçlarını gidermek amaçlı olarak kullanacak.

Temin edilen bu kredinin, Fibabanka’ya duyulan güvenin önemli bir göstergesi olduğunu belirten Fibabanka Genel Müdürü Bekir Dildar, alınan krediye ilişkin açıklamasında şunları söyledi:

“Türkiye ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’ler, ilk günden bu yana Fibabanka’nın odağında yer alıyor. Hızlı, kolay ve yenilikçi bankacılık anlayışımızla işletmelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini doğru okumayı önemsiyor, onları geleceğe taşıyacak ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. DEG ile imzaladığımız kredi anlaşması, KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmamız açısından büyük önem taşıyor. 29 milyon Euro tutarındaki kredi ile hem işletmelerimize destek olmaya devam etmeyi hem de ülkemizin ekonomik geleceğine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Fibabanka, önümüzdeki dönemde de KOBİ bankacılığında sektör ortalamasının üzerinde büyümeye devam edecek.”

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap