Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haber

Zirai İlaçlama Drone’larına Olan Talep Geçene Seneye Göre %70 Arttı

8 Eylül 2022
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Zirai İlaçlama Drone’larına Olan Talep Geçene Seneye Göre %70 Arttı

 Zirai İlaçlama Drone’larına Olan Talep Geçene Seneye Göre %70 Arttı

Sağladığı ilaç tasarrufu ile düşen maliyetler, zamandan tasarruf kazandırması, traktörle ilaçlama yaparken ortaya çıkan ürün kaybının önüne geçmesi gibi nedenlerden dolayı zirai ilaçlama dronelarının büyük bir talep gördüğünü söyleyen Başoğlu; “ Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde buğday, arpa, pamuk, kırmızı mercimek, susam, çeltik, Antep fıstığı, üzüm, zeytin, tütün, karpuz, domates, biber ve patlıcan, tarımsal faaliyetler sonucu elde edilen tarım ürünlerinin başında gelmektedir. Zengin bir tarım arazisine sahip olan bu bölgede çiftçiler ilaçlama dönemlerinde traktörle ilaçlamaya göre daha az maliyetli ve çevreci olan droneları kullanmaya başladılar. Talep geçmiş yıllara göre %70 arttı. Türkiye’nin ihtiyacı olan pamuğun yüzde 45’i, kırmızı mercimeğin yüzde 38’i, mısırın yüzde 22’si, arpanın yüzde 13’ü ve buğdayın da yüzde 9’unun üretildiği Şanlıurfa’da üreticiler, traktörle ilaçladıkları tarlalarını; maliyeti ve ilaç kullanımı düşük, çevreye ve hayvanlara zararı daha az olduğu belirtilen drone ile havadan ilaçlatmayı tercih etmeye başladı” şeklinde konuştu.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Türkiye Traktör Pazarı 2026: Satışlar, Trendler ve Beklentiler
Yaş Meyve Sebze İhracatında İlk Çeyrekte 1 Milyar Dolar Aşıldı
İş Dünyasında Su Riski ve Tarımda Dönüşüm İhtiyacı Artıyor
TAFE, Türkiye Pazarında Geniş Ürün Gamıyla Dikkat Çekiyor
Ceviz Üretiminde Yeni Nesil Rehber
ETİKETLENDİ:dronDronmarketgıdahabermansetTarım

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?