Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haber

Worldfood İstanbul, Dubai Gulfood ve ANUGA’ya rakip oldu

12 Eylül 2024
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

Türk gıda ihracatının yüzde 48’ini gerçekleştiren hububat bakliyat yağlı tohumlar sektör kurulunun kurduğu Türk Gıda Platformu’nun büyük destek verdiği Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, 3-6 Eylül 2024 tarihlerinde temel gıda ürünleri ve şekerli mamuller ağırlıkta olmak üzere, bitkisel yağlar, unlu mamuller, makarna, et, tavuk ve süt ürünleri ve baharat alıcıları ve ihracatçılarını buluşturdu.

İçindekiler
ABD, Kanada ve Japonya’dan katılım arttıDirekt uçuşlar fuarı büyütüyorTürkiye Gıda Platformu Alım Heyeti Organizasyonuyla destek veriyorBu yıl 1300 firma, 80 bin ziyaretçi katıldı

ABD, Kanada ve Japonya’dan katılım arttı

Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın 2024 yılında ziyaretçi profilinde de önemli değişim gözlemlediğini dile getiren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Muhammet Öztürk, geçtiğimiz yıllarda Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ziyaretçilerin katıldığı fuara bu yıl ABD, Kanada, Japonya gibi ülkelerden ithalatçıların yoğun ilgi gösterdiğini vurguladı.

Direkt uçuşlar fuarı büyütüyor

Türk Hava Yolları’nın 130 ülkede toplam 346 farklı noktaya uçuyor olmasının İstanbul’u cazibe merkezi haline getirdiğini paylaşan Öztürk, “Türk Gıda Platformu olarak Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na verdiğimiz destek THY’nin uçuş ağıyla birleşince ortaya çok güzel bir iş çıktı. 2 yıl önce 24 bin metrekare alanda düzenlenen fuar günümüzde 40 bin metrekarelik bir alana ulaştı. TGP’nin desteğiyle Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’nın 100 bin metrekareye ulaşacağına inanıyorum. Geçmişte imrenerek katıldığımız bir gün bizim de böyle bir gıda fuarımız olur mu dediğimiz Dubai Galfood ve ANUGA Fuarı gibi bir fuara kavuştuk” şeklinde konuştu.

 

Türkiye Gıda Platformu Alım Heyeti Organizasyonuyla destek veriyor

Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’na uluslararası katılımın artmasıyla Türk ihracatçıları için daha verimli hale geleceğini dillendiren Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk Gıda Platformu olarak alım heyeti organizasyonları yaparak, stantlarımızda tadım etkinlikleriyle güç veriyoruz. Türkiye’de gıda ihracatının lideri olan Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 100’den fazla firmamız bu yıl stant açtı ve Türk ihraç ürünlerini tanıttı.”

Worldfood İstanbul Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı kapsamında düzenlenen Başkanlar Oturumu’na da katılan Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Başkanı Muhammet Öztürk; tedarik zincirinde yeni dönem uygulamaları, ihracatta yeni pazarlar ve büyüme stratejileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Öztürk “Gıda ihracatındaki hedeflerimiz bakımından Worldfood İstanbul Fuarı özel bir öneme ve değere sahip. Türkiye’nin dünyada önde gelen bir gıda ihracatçısı konumunu kazanmasında Worldfood İstanbul Fuarının geldiği nokta tamamlayıcı ve kritik bir etken. Her yıl büyük emeklerle fuarı büyütmeye ve geliştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl da yoğun bir firma katılımı ve ziyaretçi sayısı ile güzel bir fuar organizasyonu gerçekleşiyor. Emeği geçen bütün paydaşlarımıza, Başkanlarımıza ve fuar idaremize teşekkürlerimi sunuyorum” sözleriyle Worldfood İstanbul Fuarı’nın küresel gıda ticaretinde Türkiye’yi önemli bir tedarik merkezi haline getirdiğini vurguladı.

Bu yıl 1300 firma, 80 bin ziyaretçi katıldı

Bu yıl 32. kez düzenlenen Worldfood İstanbul Fuarı, Türkiye’nin gıda alanında en büyük fuarı. TÜYAP Kongre Merkezinde gerçekleşen fuar alan olarak 40.000 m2 lik genişliğe ulaşırken, 1300 firma yerini aldı. Fuarda bu yıl toplam ziyaretçi sayısı 80.000’e ulaştı. Fuar boyunca sektör paydaşları ve ünlü şeflerin katılımıyla gıda sektöründe yeni trendler, sürdürülebilirlik, teknolojik yenilikler ve dijitalleşme konularında paneller ve etkinlikler düzenlendi.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Erkunt Traktör’den 2026 Model Hamlesi: Yenilikler Konya’da Sahneye Çıkıyor
Milas’ta Uluslararası Tarım ve Yatırım Buluşması
Massey Ferguson Bursa’dan Traktör Alanlara Bosna Hersek Gezisi Hediyesi
Massey Ferguson Bursa, 14. Karacabey Tarım Fuarı’nda Çiftçilerle Buluşmaya Hazırlanıyor
Mondi’den Akıllı Ambalajla Gıda İsrafına Çözüm
ETİKETLENDİ:abdanahaberDubai GulfoodgıdahaberjaponyaKanadamansetWorldfood İstanbul

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?