Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haber

TürkTraktör’ün Ankara’daki Fabrikası Elektrik İhtiyacının Tamamını Güneşten Alıyor

17 Haziran 2025
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

TürkTraktör Şirket Lideri Matthieu Séjourné, Sivas’ta kurdukları GES’in sürdürülebilirlik taahhütleri açısından kıymetli bir adım olduğunu söyledi. Séjourné, “TürkTraktör olarak sürdürülebilirlik en önemli odak noktalarımızdan biri. ‘Geleceğe Hazırlar’ amacımız doğrultusunda en çevreci traktör ve ekipmanlarla çiftçilerimizi desteklerken, üretim başta olmak üzere operasyonlarımızın tamamında sürdürülebilir olmaya özen gösteriyoruz. Çevresel etkimizi en aza indirmek için Ankara Fabrikamızın elektrik ihtiyacının tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir kaynaklardan sağlama hedefimiz doğrultusunda Sivas’taki Güneş Enerji Santrali’ni devreye aldık” dedi.

EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) hizmeti Entek Elektrik tarafından sağlanan Sivas’taki GES’in faaliyete geçmesiyle birlikte Ankara Fabrikası’nın elektrik ihtiyacının tamamının kendi kaynaklarından sağlanacağını belirten Séjourné, “Ankara Fabrikamızın enerji ihtiyacına yönelik ilk adımı geçtiğimiz yıl çatı GES sistemiyle birlikte atmıştık. Sivas’ta 7,8 milyon Euro’luk yatırımla devreye aldığımız santral yaklaşık 19 hektarlık alanda yer alıyor. 13 MWe güce sahip olan Sivas GES’te yıllık 22.537 MWh üretim yapmayı hedefliyoruz. Sivas GES tesislerimiz ve fabrikamızın çatısında yer alan paneller sayesinde Ankara Fabrikamızın elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından üretir duruma geliyoruz” dedi.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Doğuş Çay, Mayıs Ayı İlk Çay Hasadına Başladı
Gıda Okuryazarlığı Seferberliği Başlatıldı
GÜBRETAŞ ve İZU Yerli Gübre İçin 5 Milyon Dolarlık Yatırıma İmza Attı
İklim Krizi ile Büyüyen Gıda Krizine Çözüm: Agroekoloji
Efor Çay’ın Tokat Erbaa Çay ve Kahve Paketleme Tesisi FSSC 22000 Kalite Belgesi Aldı
ETİKETLENDİ:Entek ElektrikEPChabermansetMatthieu SéjournéTarımtraktörTürkiyeTürktraktörÜretim

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?