Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haber

Türkiye’nin en büyük ceviz işleme fabrikası açıldı!

10 Ekim 2020
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 4 dakikadır.
PAYLAŞ

Konsept Tarım’a ait Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı ceviz işleme fabrikası, 9 Ekim Cuma günü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla Manisa’nın Gördes ilçesinde açıldı. Tesis, Konsept Tarım tarafından dikilen 8 milyon metrekarelik ceviz bahçelerinin hasadını işleyerek tüketiciye ulaştıracak.

Manisa’nın Gördes ilçesinde yer alan Konsept Tarım’a ait Türkiye’nin en büyük ve kapsamlı ceviz işleme fabrikası, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’in katılımıyla 9 Ekim Cuma günü düzenlenen törenle açıldı. Tesisin, ceviz ithalatındaki açığı kapatması ve Gördes’i Türkiye’nin en önemli ceviz üretim bölgelerinden biri haline getirmesi hedefleniyor.
Açılış törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Gördes Belediye Başkanı Sayın Muhammet Akyol, Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Ak Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık ile siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli: “Ceviz üretiminde dünyada dördüncü sıradayız”
Fabrika açılış konuşmasında Türkiye’deki ceviz üretimi hakkında veriler paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “Türkiye olarak ceviz üretiminde önemli bir ivme yakaladık. Şu anda ceviz üretiminde dünyada dördüncü sırada yer alıyoruz. Ceviz üretiminde verdiğimiz destekler ve yerinde politikalarla son 18 yılda yüzde 87,5 artış; son iki yılda ise yüzde 7,1 artış sağladık. 2002 yılında 121 ton olan ceviz üretimimiz 250 bin tona ulaşmıştır. Manisa’da ise 5394 ton ceviz üretimi yapılmaktadır. Konsept Tarım sadece Manisa bölgesinde 7500 dönüm dikili ceviz alanı ile Türkiye’nin en büyük ceviz yetiştiricileri arasında yer almaktadır. Bugün açılışını yaptığımız Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası ise saatte 1 ton ceviz kırma, kurutma ve kırma kapasitesine sahiptir ve yanı zamanda yenilenebilir enerjiye de yatırım yapmıştır. Bakanlığımızın desteğiyle, gıda hijyeni, iş güvenliği, çevre güvenliği, AB standartlarında kurulan ve yatırımı tamamlanan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası’nın, Gördes’e ve Manisa’mıza hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın “Fabrikamız milli tarım hamlesinde önemli bir görev üstlenecek”

Tamamen yerli yatırım ve teknoloji ile kurulan fabrikanın ve AR-GE merkezinin milli tarım hamlesinde önemli bir görev üstleneceğini dile getiren Konsept Tarım CEO’su Alper Apaydın “Uluslararası rekabette güç kazanmak için yalnızca üretimi ve iş gücünü değil bilgi ve teknolojiyi de yerli kaynaklarla üretmek gerekiyor. Ülkemiz tükettiğimiz cevizin %65’ini ithal ediyor. Fabrikamız ve yatırımlarımızla bu açığı kapatmayı ve yüksek kalite cevizlerimizi en yakın zamanda yurtdışına ihraç etmeyi hedefliyoruz.’’ dedi.

Güneş enerjisi ile sürdürülebilir üretim gücü

Tarım sektörüne ve bölgesine istihdam sağlayacak olan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası, güneş enerjisini en verimli şekilde kullanarak sürdürülebilir bir üretim gücü elde edecek. İlk aşamada Konsept

Tarım tarafından dikilmiş 8 milyon metrekarelik ceviz bahçelerinden gelen hasadı işleyecek; Türkiye’nin yurtdışı gıda ihracatına, yüksek kalite yerli üretim ile katkı sağlayacak. Konsept AR-GE merkezi Türkiye ve dünyadan çeşitli üniversiteler, araştırma merkezleri ve firmalar ile ortak çalışmalar yürütecek.

Yüksek kalite ceviz üretiminde milli teknolojiyi kullanan Konsept Tarım Ceviz İşleme Fabrikası, üretiminde ise Avrupa Standartları’nı hedefleyecek. Fabrika, üretim alanlarının dışında Konsept AR-GE Merkezi’ni ve ürün geliştirme departmanlarını da bünyesinde bulunduracak. Bu çalışmalar sayesinde ceviz ve lavanta hasatlarından katma değerli yüksek kalite ürünler tüketiciye sunulacak.

Bu haberler ilginizi çekebilir

“Çiftçimizin güvenini korumak, en büyük sorumluluğumuz”
BKT, Big Bash League Sponsorluğunu 2029’a Kadar Uzattı
Ferrero Değerli Tarım Programı Tedarik Zincirini Güçlendirdi
İş Bankası’nın sosyal değer yaratan Çiftçi Buluşmaları
Türkiye’nin kuru meyve ihracatının yüzde 62’sini Egeli ihracatçılar yaptı
ETİKETLENDİ:anahabermanset

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?