Teknik Misyon, Tayvan Karpuzlarını Orta Doğu Çölüne Getirdi

Tayvanlı bir teknik misyon, “Tayvan’ın Gururu”nu çöle getirerek, Bahreyn’de başarılı bir şekilde üç çeşit Tayvan karpuzu yetiştirdi. Bahreyn topraklarının yaklaşık yüzde 92’si çöldür. Su kısıtlamaları ve ekilebilir arazi eksikliği nedeniyle krallık, meyve ve sebzeler de dahil olmak üzere yerel gıda talebini karşılamak için büyük ölçüde ithalata güveniyor.

Ocak 2020’de, Tayvan’ın Uluslararası İşbirliği ve Geliştirme Fonu (TayvanICDF), Orta Doğu ülkesinin bir test ortamında kendi mahsullerini yetiştirmesine yardımcı olmak için Bahreyn hükümeti ile bir bahçe bitkileri geliştirme projesi başlattı.

Tayvan’ın gurur duyduğu bir meyve olan karpuz, Bahreyn’deki Tayvan Teknik Misyonu’nun tarıma uygun olarak seçtiği ürünlerden biriydi. Tayvan Tarım Araştırma Enstitüsü 1950’lerde meyveleri incelemeye başladıktan sonra, Tayvan, sarı etli olanlar, çekirdeksiz olanlar ve hatta kalp şeklinde olanlar da dahil olmak üzere çok çeşitli karpuzlar üretme teknolojisine sahip oldu.

Bugün Tayvan, dünya çapında 50’den fazla ülkeye karpuz tohumu ihraç ediyor. TaiwanICDF geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Tayvan karpuzun seçilmiş üç çeşidi, dikey bir yetiştirme sistemi ve besleyici çözelti ile damla sulama kullanılarak seralarda yetiştiriliyor,” dedi.

Kaynak: GROWTECH

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap