Pakun, Avrupa Lezzet ve Kalite Ödülü’ne Layık Görüldü

Türkiye’nin önde gelen un üreticisi ve ihracatçısı Pakun, Durgun marka unuyla Avrupa Lezzet ve Kalite Ödülü’nün sahibi oldu. Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, ‘50 yıllık emeğimizin karşılığını almaktan kıvanç duyuyoruz. Durgun marka unumuzun dünyanın önde gelen şef ve tadım uzmanlarından onay almış olması, Türk mutfağının zengin lezzetlerini tanıtmak adına hepimiz için önemli bir kazançtır’ şeklinde konuştu.

Belçika merkezli Uluslararası Lezzet ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute) tarafından dünyanın önde gelen şef ve sömeliyelerince gerçekleştirilen tat değerlendirmesinde, Pakun’a ait ‘Durgun’ marka Pastalık ve Böreklik Un, Avrupa Lezzet ve Kalite Ödülü’ne layık görülerek ‘Üstün Lezzet Ödülü’ (Superior Taste Award) sertifikasını almaya hak kazandı.

Pakun

Kör tadım yöntemi ile tamamlanıyor

Gıda sektörünün en prestijli ödüllerinden biri kabul edilen Superior Taste Award’ı kazanan Pakun’a ait Durgun markasının lezzeti, böylelikle uluslararası arenada da tescillenmiş oldu. Yarım asırdır kalite ve lezzetten ödün vermediklerini belirten Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, ‘50 yıllık emeğimizin karşılığını almaktan kıvanç duyuyoruz. Durgun marka unumuzun dünyanın önde gelen şef ve tadım uzmanlarından onay almış olması, Türk mutfağının zengin lezzetlerini tanıtmak adına hepimiz için önemli bir kazançtır. Yenilikçi uygulama ve araştırmalarımızla Türk un sanayisini uluslararası platformlarda başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.

Superior Taste Award’a hak kazanmış bir ürün, profesyonel tat uzmanları tarafından yukarıda bahsedilen 5 duyusal kriterin her birinden duyusal değerlendirmeye girmiş. Ve bu değerlendirmeden ortalama %70’in üzerinde puan almış kaliteli bir ürün kabul ediliyor.

Jüri dünya çapında 200’den fazla profesyonel şef ve sömeliyeden oluşuyor. Her bir jüri üyesi tadım tecrübesi baz alınarak özenle seçiliyor. Değerlendirmeler kör tadım yöntemi ile sessiz bir ortam içerisinde tamamlanıyor. Uluslararası Hedonik Duyusal Analiz Tadım kriterini baz alan objektif bir metodoloji izleyen jüri üyeleri, hiçbir şekilde ürün ambalajlarını görmüyor. Üretici ismini ya da ürün ismini bilmeden tarafsız bir derecelendirme yapıyor

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap