MOVE ON ve TARIMÖZ Kameralı Kaydırmalı Çapa Makinesini Sergiledi

Akıllı tarım teknolojileri geliştirmek için stratejik iş birliği yapan MOVE ON ve TARIMÖZ firmaları Konya Tarım Fuarı’nda lansman yaptı.

Tarımsal yapay zeka ve otonomi teknolojileri geliştiren tarım girişimi MOVE ON ile 1977 yılından beri tarım alet ve ekipmanları üreten TARIMÖZ firmaları 24 Kasım.2023’te akıllı tarım makineleri üretmek üzere iş birliği anlaşmasına imza atmışlardı. MOVE ON ve TARIMÖZ iş birlikleri kapsamında birlikte geliştirdikleri “Kameralı Kaydırmalı Çapa Makinesi’ni” 2024 Konya Tarım Fuarı’nda tarım ekosistemi ile buluşturdular.

move on

TARIMÖZ’ün hali hazırda üretmekte olduğu çapa makinelerinin üzerine MOVE ON’un kameralı kitlerinin yerleştirilmesi ile çapa makinesi daha hassas, akıllı ve dijital hale gelmiş oldu. MOVE ON’un geliştirdiği tarımsal yapay zeka yazılımları sayesinde çapalama işlemi sırasında kameradan alınan görüntüler göz kırpmaktan daha bir sürede analiz edilebiliyor. Tarımsal Yapay Zeka yazılımları bitkiyi görerek tanıyor ve ardından çapa makinesini kontrol ediyor.

Tarımda Kimyasal Kullanımını Azaltacak

TARIMÖZ’ün geliştirdiği yeni nesil çapa ayakları ile artık bitkiye daha fazla yaklaşarak çapalama yapılabiliyor. Bu sayede bitki gelişiminin artırılması ve yabancı ot ile mücadelede mekanik yöntemlerin daha verimli ve efektif kullanılması hedefleniyor. Bu ürün ile özellikle bitki köklerine yakın bölgede çapa yapılmamış alan kalmaması planlanıyor. Bu sayede tarımda kimyasal kullanımının azaltılması de belirlenen hedefler arasında.

move on

TARIMÖZ ve MOVE ON iş birliğinde geliştirilen “kameralı kaydırmalı çapa makinesi”nin paylaşılan bazı teknik özellikleri ise şu şekilde;

Bitki Çeşidi Şekerpancarı, Mısır, Ayçiçek, Kabak
Çalışma Hızı 0-15 Km/H
Sıra Arası İş Genişliği 45 cm, 70 cm, 90 cm
Kamera Adedi 2
Dokunmatik Ekran 8” veya 10.1”
GPS Desteği Var
ISOBUS Desteği Var
Yatay Hareket Mesafesi 30 cm

 

İki firmanın iş birliği ile ortaya çıkan “kameralı kaydırmalı çapa makinesi” akıllı ve hassas tarım teknolojisi olarak pazarda yerini aldı.

Kameralı Kaydırmalı Çapa Makinesi

Bu yeni ürün aynı zamanda MOVE ON Tarım Bulut Platformu ile bağlantılı bir şekilde çalışabiliyor. Bu sayede MOVE ON’un Web ve Mobil uygulamalarını kullanarak izleme ve kontrol yapılabiliyor. Aynı zamanda “kameralı kaydırmalı çapa makinesi” tarlada çalışırken bitki görsellerini Bulut Platformu’na depolama özelliğine sahip.

Firma yetkililerin paylaştığı bilgilere göre çapa makinesinin 2 kameraya sahip olduğu, şu an sıra arası kaydırma işlemini yerine getirdiği, makinenin yeni versiyonlarında ise bölüm kontrolü ile sıra sonu otomatik ünite kaldırma işleminin de sunulabileceği belirtildi.

“Geliştirdiğimiz teknolojilerin birlikte ihracatını da yapmayı hedefliyoruz”

MOVE ON Kurucu ve CEO’su Ömer Faruk KOÇ, “Artık toprağı bulut bilişim teknolojileri ile işlemek gerekiyor. MOVE ON olarak biz çiftçi ve mühendislerden oluşan genç ve dinamik bir tarım girişimiyiz. Yazılım, elektronik, yapay zeka gibi deneyimlerimizi tarım sektörüne aktarıyoruz. Bugün TARIMÖZ ile birlikte geliştirdiğimiz ve lansmanını yaptığımız bu ürün ülkemiz tarımının yazılım teknolojileri ile dönüşümünü simgeliyor. MOVE ON olarak kurulduğumuz günden globali hedefleyen bir firmayız. Ülkemizde birlikte geliştirdiğimiz teknolojilerin birlikte ihracatını da yapmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bu iş birliği Türk tarım makineleri üreticilerine globali yakalama şansı verecektir”

Traktörmetre Kurucusu ve MOVE ON Danışma Kurulu Üyesi Ömer KULOĞLU, “Dünya tarımının nereye gittiğini ve tarımın teknoloji ile nasıl dönüştüğünü çok yakından gözlemliyorum. Tarım teknolojilerinin bu dönüşümüne geç kalmayan TARIMÖZ ve MOVE ON firmalarını tebrik ediyorum. Bu iş birliği Türk tarım makineleri üreticilerine globali yakalama ve hatta liderlik etme şansı verecektir.” dedi.

“Bir dönüşüme şahit oluyoruz”

TARIMÖZ YK Başkanı Alper ARSLAN, “Global tarım makineleri sektöründe bir dönüşüme şahit oluyoruz. TARIMÖZ olarak köklü geçmişimizden aldığımız güç ve gelecek vizyonumuz ile bu dönüşüme liderlik etmek istiyoruz. Bu iş birliği hayal ettiğimiz verimli ve teknolojik makineleri üretebilmemiz için çok önemli bir adımdır.” dedi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap