Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Haber

Katarlı ve Türk Yetkililer Tarımda İş Birliğini Güçlendirme Konusunu GörüştüKatarlı ve Türk Yetkililer Tarımda İş Birliğini Güçlendirme Konusunu Görüştü

15 Nisan 2021
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 1 dakikadır.
PAYLAŞ

Katar Belediye ve Çevre Bakanı Abdullah es-Sebii, Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu ile iki ülke arasındaki tarım iş birliğini güçlendirme konusunu görüştü.

İkili, Katar Uluslararası Tarım Fuarı etkinlikleri kapsamında başkent Doha’daki Konferans Merkezi’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye ile Katar arasında tarım alanında iş birliğini geliştirmenin yolları ile tarım teknolojisinde uzmanlaşmış Türk ve Katarlı firmalar arasındaki ortaklık konuları ele alındı.

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ayn eş-Şark Siyasi Araştırmalar Merkezi, Doha’daki Türk Büyükelçiliği’nin sponsorluğunda, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını görüşmek üzere video konferans üzerinden bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Katar’daki Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Doha Büyükelçiliği, Katar, Avrupa, Ürdün ve Türkiye’den 100’ün üzerinde Suriyeli iş adamı katıldı.

Türk Büyükelçi Göksu, toplantıda yaptığı konuşmada, büyükelçiliğin, Katar’dan gelen yatırımcıları Türkiye’ye güvenli yatırım yapmaları için doğru yönlendirme konusunda aktif rol alacağını söyledi. Suriyeli yatırımcılar da Türkiye’deki Suriyeli iş adamlarına destek olmak ve mevcut fırsatlardan yararlanmak için bilgi alışverişinde bulunma ve ilişkiler kurulması konusunda görüşmeler yaptı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden 200’den fazla firmanın katıldığı Katar Uluslararası Tarım Fuarı, 23 Mart’ta başkent Doha’da ziyarete açıldı.  Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği, Büyükelçilik Ticaret Müşavirliği, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Yunus Emre Enstitüsü de fuar alanında yer alıyor.
Çeşitli anlaşma ve projelerin de imzalanacağı fuar, 27 Mart’a kadar sürecek.

Kaynak: GROWTECH

Bu haberler ilginizi çekebilir

Türkiye Traktör Pazarı 2026: Satışlar, Trendler ve Beklentiler
Yaş Meyve Sebze İhracatında İlk Çeyrekte 1 Milyar Dolar Aşıldı
İş Dünyasında Su Riski ve Tarımda Dönüşüm İhtiyacı Artıyor
TAFE, Türkiye Pazarında Geniş Ürün Gamıyla Dikkat Çekiyor
Ceviz Üretiminde Yeni Nesil Rehber

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?