Hasat Otomasyon Şirketi Tortuga, Yüzlerce Robot Üretmek için 20 Milyon Dolar Topladı – Bir Hizmet Olarak Robotlar: Hasat Edilen Kilo Başına Ödeme Yapın

İşçilerinizin yerini alması için ne zaman bir robot satın almaya hazır olacaksınız? Henüz değil mi? Eh, yalnız değilsiniz. Yetiştiricilerin robotlara duyduğu güvenin artmasına yardımcı olmak için Tortuga şirketi hasat robotunu, verdiği hizmeti baz alacak bir yöntemle sunmayı planlıyor: robotlar ne toplarsa ona ödeme yapacaksınız. Bu vizyonla ve daha önce piyasaya sürdükleri çilek robotuyla birlikte Tortuga, Lewis & Clark AgriFood öncülüğünde 20 milyon dolarlık A Serisi’ni hazırladı.

Dört yıl süren araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin ardından Tortuga, geçtiğimiz yıl bir hasat robotu filosu piyasaya sürdü. Açık havada yetişen sofralık üzümleri toplayabilen ve şimdilerde çilek hasadı da yapabilir hale getirilen platform, yabanmersini, salatalık, domates ve biber toplamak üzere de ayarlanabilecek. Eric Adamson, bunların devamının da geleceğini ifade ediyor.

Eric, “Robotlarımız, başta hasat olmak üzere çiftlikteki çeşitli emek yoğun görevleri yerine getirebiliyor,” diye açıklıyor. “Yetiştiricilerin en zor sorunlarına çözümler bularak onlar için değer yaratmaya odaklanıyoruz: güvenilir ve makul fiyatlı işgücü ile yüksek kalite bilgi. Gündelik, zor işlerin  otomatikleştirilmesiyle çiftlikteki işçiler kendilerini daha çok değer yaratacak işlere vakfedebilir.”

Şirket, hasat işlerine ek olarak başka türlerde yetiştiricilik hizmetleri de sunacak. Bunlara bir örnek de veri güdümlü tahmin hizmeti.

Önceki hafta şirketin, Lewis & Clark AgriFood öncülüğünde 20 milyon dolarlık A Serisi’ni tamamladığı duyuruldu. Diğer yatırımcılar arasında Ceres Partners, The Colorado Impact Fund, Spero Ventures, REMUS Capital, Morado Ventures, Grit Ventures ve AME Cloud Ventures yer alıyor.

Yatırım bütçesi, çiftlik faaliyetini desteklemede, daha fazla mühendis alımında ve robot filosunu genişletmede kullanılacak. Eric, “Ticari olarak 2020’den beri faaliyetteyiz ve 2021’de de kilit müşterilerle genişlemekteyiz. 2022’ye kadar yeni müşteriler kazanarak genişlemeyi sürdüreceğiz,” diyor.

“Yetiştiricilerin robotlara duyduğu güveni büyütmek için hizmet temelinde robot modelini sunacağız, yani robotlarımızın topladığı mahsul
için kilogram başına ödeme alacağız. Böylelikle robotlarımızın kattığı değeri gösterebileceğiz ve yetiştiricinin mevcut faaliyetleri çerçevesinde maliyetlerini
ve getirilerini karşılaştırmasını kolaylaştıracağız,” diye ekliyor.

Kaynak: GROWTECH

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap