Grimme’de müşteri memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırıyoruz

Mustafa TEMİZEL Grimme Türkiye Ürün Müdürü

Konya’da düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük tarım organizasyonlarından biri olan Konya Tarım Fuarı’nda hangi ürünlerinizi sergilediniz / tanıttınız?

Bu yılki fuarda patates üreticilerimize hitap eden toprak hazırlama, dikim, hasat ve depolama makinelerimizi; şeker pancarı üreticilerimiz için kendi yürür hasat makinesi ve GRIMME Group çatısı altındaki markamız olan ASA-LIFT’in sebze hasat makinelerini tanıtma fırsatı bulduk.

Patates teknolojilerinde toprak hazırlığında kullanılan GF 400, 2 sıralı patates dikim makinesi GL 32E, 4 sıralı patates dikim makinesi GL 430, ekim sonrası ara çapada kullanılan GH 4, hasat öncesi yaprak biçme makinesi KS 75-4, patates sökme makinesi WH 200, hazneli patates hasat makineleri SE 150-60 ve SE 260, depolamada kullanılan dökme haznesi RH 16/40, kasalama makinesi GBF gibi bir çok ürün gamımızı ziyaretçilerimizin ilgisine sunduk. Şeker pancarı teknolojisinde ise Türkiye’ye ilk defa getirdiğimiz REXOR 630 pancar hasat makinesi fuarın gözbebeğiydi.

Fuara özgü yeni bir ürün ya da ürün grubunuz var mıydı? Kullanım özellikleri ve teknik detaylarından bahseder misiniz?

GRIMME Türkiye olarak fuarlarda yeni ve farklı ürünler tanıtmaya özen gösteriyoruz. Bu yılki fuarda Türkiye’ye ilk defa getirdiğimiz REXOR 630 model kendi yürür pancar hasat makinemizi fuarda ziyaretçilerimizle buluşturduk.

REXOR 630, daha önce ülkemizde satışını yaptığımız pancar hasat makinelerinden farklı olarak üç akslı, daha geniş hazneli, yeni nesil elektronik teknolojilerle donatılmış daha fazla konfor ve kullanım kolaylığı sunan bir makine. REXOR 630 gücünü yeni nesil 625 beygir gücündeki Mercedes-Benz dizel motordan alıyor. Toplam 30 ton pancar haznesine sahip olan makinemiz, büyük tarlalarda hasadı daha da kolaylaştırıyor. Geri manevralarda köşe noktaların görüşünü artıran ve kör noktaları tamamen gideren ProCam adını verdiğimiz 360° görüş açısı sağlayan yüksek kaliteli kamera sistemi, kullanıcının talebine göre makineye eklenebiliyor. Makinemizde standart olarak sunulan Speedtronic sistemi ise iletim bandı, temizleme türbinleri ve hazne doldurma elevatörünün yüke bağlı olarak değişken hızlarda çalışmasını sağlıyor. Bu da pancar akışının homojen dağılımını sağlayarak sistemde tıkanmaların önüne geçiyor ve zaman kayıplarını en aza indiriyor. Bu makinedeki önemli bir diğer farklılık ise yaprak biçme sisteminde yer alıyor. Biçilen yaprakların toprağa gömülmesi ve yaprakların püskürtülerek tarla yüzeyine bırakılması prensipleri aynı anda sunuluyor, bunların seçimi ise dokunmatik ekran aracılığıyla operatöre bırakılıyor. Ağır toprak koşullarında ve yabancı otların fazla olduğu tarlalarda püskürtme tercih edilebilirken, daha hafif koşullarda toprağa gömme prensibi tercih edilerek biçilen yapraklar bir sonraki ekim sezonunda yeşil gübre olarak görev yapıyor. Dolayısıyla REXOR 630 her türlü toprak koşullarında sorunsuz çalışmak için tasarlanmıştır.

Fuarda yeni ürün gruplarınıza olan ilgi nasıldı? Bu ürünlerin teknolojilerini önümüzdeki dönemde nasıl geliştirmeyi hedefliyorsunuz?

REXOR 630 kendi yürür pancar hasat makinemizin devasa boyutları ziyaretçilerin ilgisini bir hayli çekti. Bunun dışında patates teknolojilerinde sunduğumuz çözümler için de ilgi beklentilerimizin üzerindeydi. Patates ve şekerpancarı ürün gruplarımızda ülkemiz çiftçisine uygun makineleri ve benzerleri olmayan makineleri çiftçilerimizle buluşturmak için yoğun mesai harcıyoruz. Her iki ürün grubunda makinelerdeki teknolojik gelişmeler, çiftçilerden aldığımız geri dönüşlere göre gerçekleşiyor. Bu sebeple satış sonrası hizmetlerimiz arıza olsun ya da olmasın sürekli müşterilerimizi ziyaret ediyor ve taleplerini değerlendiriyoruz.

Tarıma odaklı fuarların müşterilerinize ulaşma ya da yeni ürünlerinizi tanıtma/pazarlama açısından nasıl bir etkisi oluyor?

Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Konya Tarım Fuarı’na her yıl düzenli olarak katılım gösteriyoruz. Fuara Türkiye’nin her bölgesinden ziyaretçiler geliyor, bu da bize her çiftçiye ulaşabilmemizi ve makinelerimizi tanıtma imkanı sağlıyor. Her geçen yıl ziyaretçi sayısı daha da artmakta, böylelikle daha fazla çiftçiye ulaşabiliyoruz. Ziyaretçilerin böyle fuarlarda tüm makineleri, ekipmanları bir arada görüp karşılaştırma imkanı bulmaları bizler açısından da fayda sağlıyor.

2018 yılı için üretim, satış ve pazarlama çalışmaları açısından nasıl bir strateji izleyeceksiniz?

Dünyada gelişen tarımsal mekanizasyon ile birlikte ülkemiz de bu gelişmeleri yakından takip etmektedir. GRIMME olarak dünya çapında 120 ülkede faaliyet gösteriyoruz ve her ülkenin çiftçi ihtiyaçlarını takip ediyoruz. Bu ihtiyaçlar çerçevesinde makinelerde geliştirmeler yapılıyor. Türkiye, şirketimiz açısından önemli bir konumda bulunmaktadır. Her ülke ihtiyaçlarına göre makineler geliştirmekteyiz. Türkiye’de satışa sunduğumuz makineler de ülkemiz çiftçisinin ihtiyaçlarına, toprak ve iklim şartlarına göre seçilmekte bu sebeple de hedef odaklı çalışmaktayız. Bu da ürünlerimizin her türlü şartlarda durmaksızın çalışabilmesini sağlayarak kullanıcılarımız açısından avantaj oluşturmaktadır, müşteri memnuniyetini de üst seviyelere taşımaktadır.

Şirket olarak en önem verdiğimiz noktalardan birisi satış sonrası hizmetlerdir. Makinelerimizde arıza olsun ya da olmasın, makine kullanıcılarımıza düzenli ziyaretler gerçekleştiriyoruz, gerekli eğitimleri veriyoruz, her türlü teknik problemlere anında müdahale edebiliyoruz. Satış sonrası olarak konusunda uzman mühendisler ve teknikerler bulundurarak şirket içi eğitimlerle birlikle sürekli gelişimlerini sağlıyoruz. Ayrıca ülkemizde satışını yaptığımız her makine için geniş yedek parça stoğu bulundurmaktayız. Tüm bu çalışmalar düşünüldüğünde müşteri memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırıyoruz.

Bu yıla dair hedeflerinizden bahseder misiniz?

Hedefimiz müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmak, Türkiye tarım mekanizasyonuna en yüksek faydayı sağlayarak gelişmesine katkıda bulunmaktır.

Yeni ve dünyada benzeri olmayan teknolojilerimizi önümüzdeki yılda ülkemiz tarımına sunmayı planlıyoruz. Bu çerçevede elektrik destekli akıllı sistemlerle donatılan hassas şeker pancarı ekim makinesi olan MATRIX modelimizi çiftçilerimizle buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.

 

 

 

REXOR 630 Teknik Özellikleri

Boyutlar: 15,6 x 3,3 x 4 m

Sökücü ünite sayısı: 6

Sıra arası: 45 cm

Sökücü tipi: Disk (Oppel wheel)

Yaprak kesici: Inline ve yana püskürtme

Otomatik pilot: Yaprak ve pancar okuyucusu

Hazne kapasitesi: 30 ton – 45 m3

Motor üreticisi: Mercedes Benz

Motor gücü: 625 beygir

Yakıt deposu kapasitesi: 1300 litre

AdBlue deposu kapasitesi: 95 litre

Aydınlatma: 28 adet LED

Kabin özellikleri: Ergonomik sürüş ErgoDrive, konfor paketi

 

 

 

MATRIX 1200 Teknik Özellikleri

Ekim ünitesi: 12 adet elektrik destekli

Sıra arası: 45/48/50 cm

Tohum deposu: 10 litre / ünite

Ekim tipi: Anıza doğrudan ekim veya geleneksel ekim

Tohum bırakma yüksekliği: 2,5 cm

Elektronik destekler: ISOBUS, GPS sistemler ile uygun

Kapatıcı: Her toprak koşuluna uygun seçenekler

 

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap