Genç çiftçi hibesine başvuru yüzde 50 azaldı

Bu yıl şartların zorlaştırılması nedeniyle başvuranların son gününe kadar195 bin kişi başvuruda bulundu. Böylece geçen yıla göre hibe desteği almak için proje başvurusu yapanların sayısı yüzde 50 azaldı. Bugünkü başvurularla sayının 200 bini aşması bekleniyor. Destek verilecek çiftçi sayısı ise sadece 16 bin 100 genç olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 16 bin 100 çiftçiye 483 milyon lira hibe desteği verileceğini açıkladı. Bugüne kadar yaklaşık 195 bin başvuru yapıldığını belirten Çelik, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada 2016-2018 yıllarını kapsayacak genç çiftçi projelerine 30 bin lira hibe verilmesini öngören Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı’nın 2017 yılı başvurularına yoğun ilgi olduğunu söyledi.

Başvuru azaldı destek alacakların sayısı artacak
Geçen yıl yaklaşık 15 bin genç çiftçiye çeşitli projeleri karşılığı olarak 450 milyon liralık hibe kullandırdıklarını hatırlatan Çelik, bu sene için ise programın bütçesini 483 milyon lira olarak belirlediklerini ve bu kaynağı 16 bin 100 genç çiftçi için kullandıracaklarını ifade etti. Çelik, “Bu imkândan faydalanmak isteyen genç çiftçilerimiz için başvurular 7 Nisan’da başlamıştı. 5 Mayıs’ta sona erecek başvurulara ilişkin dosyaların il ve ilçe müdürlüklerimiz tarafından alınmasına devam ediliyor. Bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 195 bin başvuru yapıldı.” diye konuştu.

Genç çiftçilere 151 bin baş hayvan verilecek
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bu yılki bütçenin 330 milyon liralık kısmını en az 11 bin genç çiftçiye, büyükbaş ve küçükbaş projeleri kapsamında vermeyi planladıklarının altını çizerek, bu kapsamda genç çiftçilere manda dâhil en az 51 bin büyükbaş ve 100 bin küçükbaş hayvan dağıtılacağını bildirdi. Hayvanların geçen yıl olduğu gibi Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından temin edileceğine dikkati çeken Çelik, “Bütçenin kalan diğer kısmı ise ana hatlarıyla ağıl ve ahır yapımı ile arıcılık, kanatlı, ipek böceği yetiştiriciliği, meyvecilik, seracılık ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konularında verilecek. Bu yıl, diğer yıldan farklı olarak en az bin adet modüler sistem büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisi yapımı konusu da projeler içerisinde yer alacak ve ayrıca genç çiftçilerin finans ihtiyacını gidermek amacı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından daha etkin kredi kullanımı ve anahtar teslim proje gerçekleştirmeleri sağlanacak.” bilgisini verdi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap