“Herkese bir finansçı lazım” anlayışı ile tarım sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmetler sunan Finansbank, 61 ilde 142 şubesi ile çiftçilere tohumdan hasada her aşamada destek oluyor. Çiftçiler için özel olarak hazırlanan kredi paketleri, düşük faiz oranları ve uygun ödeme koşulları ile 120 ay vadeli geri ödeme imkânı sunuyor.
Finansbank, bankacılık alanında getirdiği yenilikler ve “Herkese bir finansçı lazım” anlayışı ile tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren müşterilerinin ihtiyaçlarına özel ürünler sunuyor.
Tarım Bankacılığı konusunda yedi bölgede konumlandırdığı uzman saha ekibi ile çiftçilere bire bir tarımsal danışmanlık hizmeti veren Finansbank, 61 ilde 142 şubesi aracılığıyla çiftçilerin tohumdan hasada kadar tüm finansman sorunlarının çözümüne destek oluyor.
Bitkisel üretim, hayvancılık, su ürünleri, tavukçuluk, seracılık alanlarına özel 29 farklı kredi ürünü sunan Finansbank’ın web sayfasında Tarım Bankacılığı uygulamaları için hazırladığı özel alandan, çiftçiler tarım danışmanlarına ulaşılabiliyor ve özel destek alma olanağı elde ediyor. Tarım çalışanlarına özel kredi paketleri, düşük faiz oranları ve 120 ay vadeli ensek ödeme koşullarıyla sunuluyor.
Tarım çalışanlarının mevsimsel şartlarını dikkate alarak kredi ödemelerini müşterilerinin gelir elde etme dönemine uygun olarak düzenlediklerini belirten Finansbank Kobi ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, “Tarımsal hizmet ağımızı 2014 yılında daha da genişleterek çiftçilere hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu alanda temel stratejimizi tarım sektörünün yapısal sorunlarına çözüm getirecek yatırımları desteklemek olarak belirledik. Finansbank olarak, tarımsal işletmelerin, modern tekniklerle üretim yapan, ölçek ekonomisine uygun, yerel ve uluslararası pazarlara entegre olmasını sağlayacak yapıya ulaşmalarına destek vererek sektörle birlikte büyümeyi hedefliyoruz” dedi.
Tarım işletmelerinin uluslararası normlara uygun üretim tesisi haline gelerek rekabet güçlerini artırmalarını sağlamayı amaçladıklarını anlatan Karabiber, şu bilgileri verdi:
“Projeli Yatırım Kredileri önem verdiğimiz alanlardan biri. Bu sayede işletmelerin ölçek ekonomisine uygun hale gelmesine ve daha verimli çalışan tarımsal işletmeler haline dönüştürülmesine destek oluyoruz. Üstelik bu kredileri 120 ay vade imkanı ve düşük faiz oranları ile sunabiliyoruz. Finansbank olarak, tarımsal işletmelerin, enerji verimliliğine hizmet edecek ‘Yenilenebilir Enerji Yatırımları’, pazar entegrasyonu sağlayacak bir sistem olan ‘Sözleşmeli Üretim Kredileri’ ve güvenilir gıda üretimine hizmet edecek sertifikalı ‘Organik Tarım ve İyi Tarım’ uygulamalarında faiz avantajı sağlıyoruz.
Bu yıl öncelikli büyüme alanlarından birinin ‘Sözleşmeli Üretim Kredileri’ olduğunun altını çizen Karabiber, tarımsal işletmelerin önemli sorunlarından birinin pazar entegrasyonu olduğuna dikkat çekerek, “Bunu sağlamaya yönelik olarak hazırladığımız Sözleşmeli Üretim Kredileri’nde faiz avantajı sunarak bu alanda odağımızı artıracağız. Faiz avantajı sunacağımız üretim alanlarından biri de ‘Organik Tarım ve İyi Tarım’ uygulamaları olacak. Bunlar uluslararası pazar uyumu açısından önem vermemiz ve gelişmesi gereken alanlar. Bu nedenle üretimini sertifikalı hale getiren işletmeleri öncelikle destekliyoruz” dedi.
Finansbank, ayrıca tarımsal üretimde kullanılan girdilerin maliyetlerini karşılamak üzere üreticilere ödeme kolaylığı sağlayan Çiftçi Nakit ile ödeme zamanını müşterilerinin belirleyeceği ve ihtiyaç duyduğu takdirde yılda iki kez ödeme gününü değiştirebileceği, kişiye özel esnek bir ürün sunuyor.
2014 yılında hayata geçirilen Tarım DBS ürünü ile Finansbank, çiftçilerin finansal ihtiyaçlarına yeni çözümler sunmayı hedefliyor. Tarım DBS sistemi hakkında da bilgi veren Karabiber, “Mazot, gübre, tohum, sulama sistemi gibi tarımsal girdi sağlayan kooperatif, birlik ve tüzel kişilerin çiftçiden doğan vadeli ya da peşin alacaklarını garanti altına alan bir sistem oluşturduk. DBS ile sisteme girdi sağlayan bayiler hasat vadeli alacaklarını garanti altına alırken, çiftçilerimiz de nakde ihtiyacı olduğu dönemde tarımsal ihtiyaçlarını hasat vadeli olarak anlaşmalı bayilerden sağlayabilecekler” dedi.