Bu siteyi kullanarak Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları'nı kabul etmiş olursunuz.
Kabul et
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bildirimler
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Yazı Tipi BoyutlandırıcıAa
Agro World Tarım Dünyası DergisiAgro World Tarım Dünyası Dergisi
  • Haber
  • Agrotech
  • Sürdürülebilirlik
  • Sektörel Bakış
  • E-Dergi
  • Agrotech
  • Haberler
  • Fuarlarlar
  • Traktör
  • Sektörel Bakış
  • Sürdürülebilirlik
  • E-DergiYeni
  • News
Bizi takip edin
Enerjisa
Haber

Enerjisa’dan Çanakkale’deki Arıcılara Ekipman ve Fidan Desteği

31 Ekim 2023
Paylaş
Bu haberin okuma süresi 2 dakikadır.
PAYLAŞ

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, ağaçlandırma çalışmaları ile orman varlığına katkı sağlamaya devam ediyor. Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale Arıcılar Birliği ile ortak çalışma yürüten Enerjisa Üretim, bal ormanı için ekipman ve fidan desteği sağladı.

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Çanakkale’de dikim gerçekleştirdi. Enerjisa Üretim, 2022 yılında oluşturulan 2 adet bal ormanına ek 2023 yılının sonuna kadar toplam 5 adet bal ormanı için fidan desteğini tamamlamayı hedefliyor.

Enerjisa

“Arıcılara gaz maskesi ve arıcı maskesi dağıtımını da gerçekleştirdik”

Proje kapsamında isale hattından su havuzuna, yol yapımından arı sağım makinasına kadar arıcıların ihtiyaç duyduğu altyapıya destek veren Enerjisa Üretim, toplamda 150 adet 5 çerçeveli ve iki katlı yerlı arılı kovanı arıcılara bağışladı. Bal ormanlarından Çanakkale Arıcılar Birliğine üye 650 arıcının yanı sıra çevre illerde bulunan yaklaşık 350 gezgin arıcı; toplamda 1000 arıcı ve ailelerin faydalanması amaçlanıyor. En az 10.000 kovan arı sağımı ile 100 ton bal sağımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Enerjisa Üretim Sürdürülebilirlik Mentoru Mehmet Evren Eynehan; “Bugün Enerjisa Üretim ve Akçansa çalışan ve ailelerinden oluşan gönüllüler ile birlikte Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında bir araya geldik. Çanakkale Enerjisa Üretim olarak hali hazırda santralimizin bulunduğu ve yatırımlarımızın olduğu önemli bir şehir. Faaliyet gösterdiğimiz diğer şehirlerde olduğu gibi Çanakkale’de de topluma ve çevreye katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bölgedeki biyoçeşitliliğe katkı sağlayacak bal ormanı için fidan dikimini tamamladık. Proje kapsamında lavanta yolunu oluştururken, bölgedeki arıcılara gaz maskesi ve arıcı maskesi dağıtımını da gerçekleştirdik” dedi.

Enerjisa Üretim proje kapsamında Çanakkale’de toplam 21 adet bal ormanını tamamlamayı hedefliyor.

Bu haberler ilginizi çekebilir

Türkiye Traktör Pazarı 2026: Satışlar, Trendler ve Beklentiler
Yaş Meyve Sebze İhracatında İlk Çeyrekte 1 Milyar Dolar Aşıldı
İş Dünyasında Su Riski ve Tarımda Dönüşüm İhtiyacı Artıyor
TAFE, Türkiye Pazarında Geniş Ürün Gamıyla Dikkat Çekiyor
Ceviz Üretiminde Yeni Nesil Rehber
ETİKETLENDİ:AGCOAgricultureagroagro worldanahaberarıcılıkBalbursaBURTARIMÇiftçidernekdestekEnerjisaEnerjisa EnerjiFarmingfidanfuargıdaGrowtechİhracatjohn deeremansetMassey FergusonNew HollandTarımTarım Dergisitarım fuarıTarmakbirTeknolojitractortraktörTürkiyeTürktraktörÜretim

Aylık Haber Bültenine Kaydolun

Gelişmeleri takip edin! Güncel haberleri doğrudan e-posta kutunuza alın.
Kaydolmakla, Kullanım Şartlarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızda belirtilen veri uygulamalarını onaylamış olursunuz. İstediğiniz zaman aboneliğinizi iptal edebilirsiniz.
Bu Haberi Paylaşın
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır

Dergimiz Yayında

Okumak için Tıklayın
FacebookBeğen
InstagramTakip et
YouTubeAbone Ol
Türkiye’nin tarım ve teknoloji dünyasındaki sesi. Agroworld Dergisi, akıllı tarım uygulamalarından modern traktör teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede güncel içerik, dijital dergi arşivi ve sektörel analizler sunarak geleceğin sürdürülebilir tarım dünyasına ışık tutmaktadır.
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Son Sayımız
  • Kullanım Koşulları
  • Reklam
  • Abonelik
  • Dergi arşivi
  • Fuar Takvimi
  • Gizlilik Politikası
banner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınıza giriş yapın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi unuttunuz?