DIMES, Geri Dönüşüm İçin Tüketicilerle El Ele Veriyor

DIMES, sürdürülebilirlik alanında tüketici odaklı çalışmalara hız veriyor. Uzun vadeli bir planlama dahilinde, her yıl farklı temaları işleyecek olan DIMES, 2016 yılında geri dönüşüm konusunda genel bilincin artırılması ve bu alanda toplumsal davranış alışkanlıklarında pozitif değişime odaklanacak.

DIMES 2016 yılında ‘Dönüşüm Doğamızda’ konsepti ile gerçekleştirilecek çalışmalarda, tüketici iletişimi faaliyetleri ve farklı paydaşlarla ortak etkinlikler gerçekleştirecek. Çocuklar için eğlence ve eğitimi bir arada sunan ve geri dönüşüm deneyimi içeren iletişim çalışmalarının yanı sıra, dijital ve sosyal medyanın etkin kullanımı hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında, Tetra Pak’ın 2004’te Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ve DIMES’in 2011 yılından bu yana destek verdiği Küçük Şeyler Doğayı Yeniler eğitimleriyle 2016 yılı içerisinde 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Bunun yanı sıra, önde gelen perakende zincirleriyle işbirliği içerisinde, farklı illerde satış noktası etkinlikleri, tüketici promosyonları ve saha aktiviteleri de planlanıyor.

İnsan sağlığı ve ülke ekonomisi için değer üretiyoruz

Türkiye’nin ilk yerli sermayeli meyve suyu markası olan DIMES’in, Kurucusu M. Vasfi Diren’in çiftçinin emeğini ve toprağın bereketini katma değerli ürünlerle değerlendirmek düşüncesiyle 1958 yılında hayat bulduğunu vurgulayan DIMES Genel Müdürü Ozan Diren, “Kuruluş öyküsü DIMES’i her şeyden önce sürdürülebilirlik üzerine inşa edilmiş bir iş modeli ve marka kılıyor. Doğanın mucizesi ve tarım üreticilerinin emeğinin ürünü meyvelerin, herkes için, her zaman, her yerde ulaşılabilir olabilmesi, yeterli miktarda tüketilebilmesi için çalışıyoruz; insan sağlığı ve ülke ekonomisi için değer üretiyoruz. Bu ürünleri hayatına katan tüketicinin seçimi de, toprağı işleyen çiftçinin emeğine değer katıyor” dedi.

Ozan Diren sözlerini şöyle sürdürdü: “DIMES, doğadan insana uzanan bir değer zinciri olma özelliği taşıyor. Bu zinciri, bugüne dek milyonlarca meyve fidanı yetiştirip dağıtarak desteklediğimiz üreticiler, iş ortaklarımız, çalışma arkadaşlarımız ve tüketiciler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla el ele oluşturduk. Sürdürülebilirlik konusu bugün tüm dünyanın önceliği, bu durum, değer zincirimizi daha da önemli kılıyor. Sürdürülebilir çevre için olumlu bir fark ortaya koymanın en etkin yollarından biri, sektörler, kurumlar ve bireylerin ortak hareket edebilmesidir. Birlikte atılacak küçük adımların,  yapılacak küçük şeylerin, büyük değerlere dönüşmesi mümkün. Tüketicilerimiz, marka dostlarımızla el ele ilerlemeyi hedefliyoruz ve bunun için uzun soluklu bir plan yaptık.”

Dimes

“Boş karton ambalajı geri dönüşüm kutusuna atan tüketicilerimizin başarısıdır”

“Doğaya ve İnsana Saygı” ilkesini benimseyen DIMES’in geri dönüşüm yükümlülüklerini çok ciddiye aldığını belirten Diren, “Uzun soluklu planımızın ilk adımı olarak, 2016’da, Dönüşüm Doğamızda konseptiyle yürüteceğimiz iletişim çalışmalarıyla, tüketicileri ambalaj atıklarını ayrı biriktirmeleri yönünde teşvik etmek için tüketici odaklı iletişime ağırlık veriyoruz. Doğal kaynaklar, hepimizin geleceği, hepimizin sorumluluğu.

Geri dönüşümle doğal kaynakların korunması ve kaynak tasarrufu alanlarında üzerimize düşeni önemli ölçüde yaptığımıza inanıyoruz Bugüne dek elde edilen tasarruf değerlerini, 36 dönüm orman, 315 ailenin bir yıllık su, 5 bin 753 ailenin bir yıllık elektrik tüketimi, 11 bin 798 aracın yakıt deposunu dolduracak yakıt gibi figürlerle ifade edebiliriz. Bu değer, paydaşlarımızın ve en önemlisi de, atıklarını ayrı biriktiren, boş karton ambalajı geri dönüşüm kutusuna atan tüketicilerimizin başarısıdır. Tüketicilerimizin bu davranışı, kendileri için küçük bir davranış seçimini, ancak doğanın ve kaynakların korunması açısından önemli bir etkiyi ifade ediyor. Bu olumlu davranışı, bilgilendirme, önem vurgulama ve özendirme yoluyla; tüketicimizle birlikte daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

DIMES ürünlerinin ambalajları arasında, sorumlu ormancılık ilkelerine göre yönetilen ormanlardan elde edilen hammadde ile ve geri dönüşüme uygun olarak üretilen Tetra Pak kartonları da yer alıyor. Bu ambalajların geri dönüşümü konusunda bugüne dek yaptığı çalışmalarla doğal kaynakların korunmasına katkı sağlayan DIMES, geri dönüşüm konusunda bilinci ve toplumsal katılımcılığı teşvik ederek, daha fazla değer üretmeyi hedefliyor.

Bunları da beğenebilirsin