Compac, pandemi sürecinde birçok engelin üstesinden gelerek Türkiye ve Özbekistan’da başarılı bir kiraz sezonu geçirilmesini sağladı

Dört projeyi de zamanında tamamlamak için seyahat kısıtlamaları, ülkelerin sınırlarını kapatmaları ve tüm engeller göz önüne alındığında iş dünyası için benzeri görülmemiş bir durumun üstesinden gelen Compac’ın bu başarısı, güçlü global tedarik zinciri ve dünyanın farklı bölgelerindeki ekiplerinin uyumlu çalışmaları sonucu sağlandı. Compac Invision2 elektronik sınıflandırma ünitesi donanımına sahip dört kurulum, taahhüt edildiği gibi kiraz sezonu başında kusursuz şekilde çalışmaya başlayarak kullanıcılarının verimliliğini arttırdı. Perla Fruit, Karaali, Unifrutti Türkiye ve Özbekistan merkezli UZ-Segang, Compac sınıflandırma ve paketleme üniteleri ile sezonlarını başarıyla tamamlayarak kendi müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldılar.

Önceki yıllara kıyasla global ölçekteki sıkıntılar sebebiyle zorlu geçen bu kiraz sezonunda Compac, distribütörü ICOEL ve Türkiye Temsilcisi Sardas ile birlikte iyi bir takım çalışması sayesinde en büyük engellerin aşılabileceğini gösterdi. Dört ayrı tesiste anahtar teslim kurulumu tamamlanan 42 hat Invision2 görüntüleme sistemli kiraz sınıflandırma ve paketleme makineleri, Compac’ın müşterilerinin başarasına katkı sağlamadaki kararlılığının örneği oldu.

Zamanında iş teslimi için dikkatli planlama ve global yapılanma
Compac EMEA direktörü Roberto Ricci, konu ile ilgili olarak; “COVID-19 ve küresel pandemi, beklenmedik bir şekilde, teknik ekiplerimizin hareketliliğinin engellenmesine ve sevkiyatların etkilenmesine sebebiyet oldu. Buna rağmen kurulumlarımızı, zamanında ve eksiksiz tamamlamayı başardık. Partnerimiz ICOEL ile lojistik ve sevkiyatları doğru planlayarak Compac’ın global tedarik zincirinin ve lojistik kabiliyetlerinin üstünlüğünü yeniden göstermiş olduk” diye belirtti.

Dört ayrı projedeki Compac Invision2 kiraz sınıflandırma ünitelerinin parçaları Compac’ın Yeni Zellanda’daki fabrikasında ve TOMRA Food’un Slovakya’daki tesislerinde üretildi. Compac’ın küresel ölçekteki üretim yetkinliği (Çin Halk Cumhuriyeti’ndeki üretim tesisi de dahil), zorlu pandemi koşullarında bile projeleri taahhüt edilen zamanda teslim etme esnekliğini destekledi.

Yüksek kalite talebinde bulunan pazarlar için üstün sınıflandırma üniteleri
Compac, çözüm ortakları ICOEL ve Sardas ile birlikte Perla Fruit’a 16 hat, Karaali ve Unifrutti Türkiye’ye 10 hat ve Uz-Segang’a 6 hatlı kiraz sınıflandırma ve paketleme ünitesi kurulumu gerçekleştirdi.

Perla Fruit, Karaali, Unifrutti Türkiye’de ve Uz-Segang ise Özbekistan’da Çin gibi yüksek talepli pazarlara tedarik yapan büyük ihracatçı firmalar olarak üretim yapıyor.
Türkiye, küresel piyasanın kiraz ihtiyacının %25ini karşılayan bir ülke olarak ihracat kapasitesini stratejik bir kararla genişleterek daha çok talep gören sofralık tatlı kiraz çeşitlerinin tedarikine yöneliyor. Buna dayalı olarak 2005-2016 yılları arasında sofralık tatlı kiraz üretimi 6 milyondan 21.5 milyona yükselmiştir. 2019 yılında faaliyete başlayan Perla Fruit, ilk sezonunu Avrupa, Uzak Doğu ve Ortadoğu’ya 4,000 tonun üzerinde kiraz ihraç ederek tamamladı. 1992 yılında kurulan Karaali, öncelikli pazarı Rusya olmak üzere 3,000 ton ihracat kapasitesi ile sezonu bitirdi. Türkiye operasyonuna 1991 senesinde başlayan dünyaca tanınan İtalya merkezli global yaş meyve sebze ihracatçısı olan Unifrutti ise yeni sınıflandırma ve paketleme ünitesi ile Türkiye’den Avrupa marketlerine 3,000 ton kiraz ihracatını gerçekleştirdi.

Özbekistan ise hızlı gelişmekte olan bir pazar olmasının yanı sıra global ölçekte 5. büyük kiraz üreticisi ülke olma konumunda bulunuyor. Özellikle devletin teşvik ve yaş meyve sebze ihracatını kalkındırmaya yönelik girişimleri Özbekistan’ın sektörde gelişmesine çok önemli katkılar sağlıyor. Çin ile çok yakın bir tarihte kiraz tedariki üzerine bir protokol imzayan Özbekistan, Güney Kore ile de kiraz ihracatı için çalışmalar yapıyor. Özbekistan’ın dünyanın en büyük kiraz ithal eden pazarı olan Çin ile yakınlığı, Türk kiraz ihracatçılarının yeni bir müşteri havuzuna erişmek konusunda oldukça dikkatini çekiyor. Meyve, sebze ve bakliyat üretimini verimli Fergana vadisinde gerçekleştiren Uz-Segang, kara nakliyesi ile 3.5 gün uzaklıkta olan Çin ve de Güney Kore ile çalışıyor.

Bu dört firma da üstün teknolojisi sayesinde yüksek kalitede ürün elde etme garantisi sunduğu için sınıflandırma ve paketleme ünitesi ihtiyaçlarında Compac’ı tercih ediyor. Bu süreçte müşterilerinin beklentilerini çok iyi analiz eden Compac, Invision2 görüntüleme sistemleri için her bir müşterinin ihtiyaçlarına göre özel çözümler geliştirdi.
Compac’ın InVision2 sistemi, renk ve kızılötesi teknolojileri ile kontrollü aydınlatma ve rotasyon kabiliyeti sayesinde güçlü görüntülemenin bir kombinasyonu aracılığıyla boyut, şekil, renk ve kusurlar için son derece doğru ve tutarlı bir sınıflandırma sunuyor.
Dünyanın dört bir yanından her saat uzaktan destekli kurulum kabiliyeti
Covid-19 dolayısıyla seyahat kısıtlamaları ve sınırların kapatılması yalnızca malzeme sevkiyatlarını değil, Compac teknik ekiplerinin dört adet kurulumun yapılacağı işletmelere gidebilmelerine de engel oldu. Roberto Ricci, konuyla ilgili olarak; “7 kıtaya ve farklı zaman dilimlerine yayılan servis ve destek ağımız sayesinde, başarılı bir uzaktan servis desteği sağladık. Bu uzaktan servis desteği ile 24 saat 7 gün boyunca üç farklı teknik ekip ile kurumlar ve makinelerin çalıştırılması sürecini pürüzsüz yönetebildik” diyerek açıkladı.
Dört kurulumunda aksaksız tamamlanmasını sağlayan, Compac’ın Türkiye temsilcisi ve çözüm ortağı, Sardas’ın Genel Müdürü Mustafa Sakarya; kurulum desteklerinin Compac’ın Yeni Zelanda’daki genel merkezinden, Compac Amerika ekibinin ABD’den ve partner ICOEL’in İtalya’daki merkezinden yönetildiğini ifade ederek, “Zor bir sene olmasına rağmen bu senenin bize katkıları da oldukça fazla. Kurulumlarımızı çok etkili bir uzaktan destek organizasyonu ile yönetebileceğimizi gördük. Adeta uzaktan destekle kurulum yapabilme yetimizi ispatlamış olduk” şeklinde ifade etti.

“Ülkeler arası sevkiyat ve lojistik kısıtlamaların ve Özbekistan’a tarifeli seferlerin yasaklanmasının üstesinden gelebilmek için bir takım maliyetli ancak pratik çözümler üretmek durumunda kaldık” diyen Roberto Ricci; “Roma Özbekistan büyükelçisinin katkılarıyla, UZ-Segang tarafından özel izinle ICOEL teknik ekipleri, özel uçak ile Özbekistan’a seyahat etti ve bu muhtemelen teknik ekibin tecrübe ettiği en özel transferlerden birisiydi. Müşterimizin, 4 haftalık süreçte teknik ekibimizin tesis içerisinde konaklama ve yemek ihtiyaçlarını karşılayarak gerekli önlemleri ve soysal mesafe kurallarını titizlikle uygulaması bizim için çok önemliydi” dedi.

2020 kiraz sezonunda operasyona başlamak konusunda müşterilerinin kararlılığı, Compac ve çözüm ortaklarınınki ile birleştiğinde bütün zorluklar başarıyla aşıldı ve istenilen sonuca ulaşıldı. Bütün bu çaba, Özbekistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Shavkat Mirziyoyev’in Uz-Segang paketleme tesisini ziyareti ile mükâfatlandırıldı.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap