Çiftçi olmak isteyenler eğitimlerini tamamladı

İzmir, İstanbul ve Ankara’dan programa katılan çiftçi adayları 3 gün süren eğitim ve atölye çalışmalarında başta bir çiftçinin 24 saatini birebir yaşadı. Sabah kalkıp çapa yapan çiftçi adayları teorik derslerden kalan vakitlerde sahada ağaç budadı, arazide yabani ot çapalaması, hasat yaptı.

Çiftçi ile yatırımcı arasındaki farkı bizzat gören katılımcılar yağmur, dolu, sel, kuraklık gibi doğal afetlere karşı risk yönetimini, ürünün satış ve pazarlama aşamaları konusunda Agrofütürist Coşkun Yıldırım’ın sunumlarından bilgi edindi.

Büyük kentten köye göç eden Şener Bey kurduğu meyve bahçesini ziyaret eden çiftçi adayları akşamları köy kahvesinde düzenlenen sohbetlere katıldı.

Agrofütürist Coşkun Yıldırım, eğitimin büyük bir coşku ile gerçekleştiğini çiftçi adaylarının kafalarındaki sorulara yanıt bulduğunu belirterek, “Büyük kentlerde kimle konuşsanız şöyle olacak iki dönem bir yer alıp, kafa dinleyip çiftçi olayım diyor.

Halk arasında kullanılan ve sevdiğim bir söz vardır hani kazın ayağı öyle değil derler ya Çiftçi Olmak İstiyorum Eğitimi ve Bilgi Paylaşım Atölyesi katılımcıları da kazın ayağının öyle olup olmadığını bizzat deneyimleme fırsatı buldular. Geldiklerinde duyguları ile eğitim sonu vedalaşmamızdaki duyguları çok farklıydı. Çiftçiliğin sanıldığı kadar kolay olmadığını ama gelişen çağ ve teknoloji kullanımı sayesinde bir o kadar kolay olduğunu bizzat yaşadılar. Yaptığımız görüşmelerde hayallerini gerçeğe dönüştürme konusunda daha inanç dolu olduklarını görmekten büyük keyif aldım. Önce kendileri, sonra çevreleri ve ülkemiz tarımı için en doğru kararı verecek altyapıyı edinmiş olarak yolcu ettiğimiz çiftçi adayları umarım hayallerini en kısa sürede gerçekleştirir” diye konuştu. Yıldırım, ayrıca büyük ilgi gören Çiftçi Olmak İstiyorum Eğitimi ve Bilgi Paylaşım Atölyesi’nin devamının geleceğini müjdeledi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap