Bayer, Mısır AgroArenası’nda Çiftçilerle Buluştu

Bayer, çiftçilere mısır üretimini kalite ve verim açısından geliştirmenin yollarını anlatmak amacıyla 4-5 Mayıs 2016 tarihlerinde Adana’nın Gerdan Köyü’nde Mısır AgroArenası düzenledi. Bayer, AgroArena’larla Türk çiftçilerine, modern yetiştirme teknikleri ve bitki koruma ürünleriyle zor koşullarda bile üretim artışının sağlanabileceğini anlatmayı amaçlıyor.

AgroArena’da, çiftçilere Bayer’in mısır çözümleri hakkında bilgi verildi. Bayer CropScience satış birimi Adana Bölge Müdürü Burteçin Yalman’ın açılışını yaptığı AgroArena, yaklaşık 300 mısır çiftçisini ağırladı. Ulusal Satış Müdürü Kubilay Demirci ise “Bu etkinliklerimizde çiftçilerimizle, ziraat uzmanlarımız ile buluşuyor ve Bayer olarak, modern yetiştirme teknikleri ve bitki koruma ürünleri ile zor koşullarda bile verimli üretim hakkında çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Türkiye, tarım ürünleri üretiminde önemli bir konuma ve birçok avantaja sahip. Ancak yabancı otların gelişmesini önlemek ve zararlıların çoğalmasına engel olmak da verim düşüklüğünün önüne geçilmesi için son derece önemli. Doğru zirai mücadele ile tarlalardaki verimi arttırmak, kaliteli ve standardı belirli üretimi sürdürülebilir kılmak mümkün,” dedi.

Crop Science endüstriyel bitkiler Ürün Müdürü Murat Öztürkmen ise tohumdan hasada mısır ilaçlama programını anlatarak Bayer çözümlerini paylaştı. Murat Öztürkmen sunumunda, Bayer’in tohum ilaçları Redigo ve Poncho’nun hastalık ve zararlılara karşı etkilerini, sağlıklı kök ve dolayısıyla sağlıklı bitkinin verim üzerindeki olumlu etkisini ve globalde nasıl geliştirildiğini aktarırken, şunları ekledi, “Bayer çözümlerinden Redigo ve Poncho hastalık ve zararlılara karşı tohumu kaplıyor ve bunu en hassas biçimde profesyonel firmalar aracılığı ile yapıyor. Ayrıca Bayer İlaçlı tohum ekimi sırasında çevre sorumluluğu kapsamında deflektör kullanımını öneriyor. Almanya ve Fransa’da kullanımı zorunlu olan deflektörün Türk çiftçisi ile buluşmasında da öncülük ediyor.”
Ardından, Bayer’in yeni geliştirdiği ve çiftçilerin hizmetine sunduğu yabancı ot ilaçları Adengo ve  Laudis hakkında bilgi verildi. Sunumlardan sonra tarlada deneme parsellerini gezen konuklar uygulama alanlarındaki farkları gözlemlediler.

2007 yılında başlayan ve şimdiye dek 30.000 çiftçiye ulaşan AgroArena projesi değişik parsellerde çeşitli ilaçlama programlarının uygulamalarını içeriyor ve modern bitki koruma ürünlerinin performansını örnekler ile ortaya koyuyor. AgroArena’larda gerçekleştirilen çiftçi toplantılarında, uzmanlar ürünlerle ilgili sunum yapıyor ve çiftçilerin bitki koruma konusundaki sorularını cevaplayarak yetiştiricilik hakkındaki sorunlarının çözümüne yardımcı oluyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap