Agritechnica, su ürünleri yetiştiriciliğinde inovasyona odaklanıyor

“Inhouse Farming – Feed & Food Show” – Geleceğin tarım ve gıda sistemleri için yeni DLG platformu – 12 – 18 Kasım 2023 tarihleri arasında Hannover, Almanya, Agritechnica’da. 12-18 Kasım tarihleri arasında, “Inhouse Farming – Feed & Food Show”, gıda ve yem üretimi için izlenen kapalı sistemlere odaklanacak. 13 Kasım “Su Ürünleri Temalı Günü” ve ilgi odağında balık, alg ve karides var – suda büyüme. DLG (Alman Tarım Derneği) tarafından düzenlenen ve Hannover’de Agritechnica ile aynı zamanda gerçekleşen B2B buluşma yeri, yenilikçi iç mekan su ürünleri yetiştiriciliğine ve kapalı sirkülasyon sistemleri, yenilenebilir enerjilerin kullanımı ve tüm süreçlerin dijitalleştirilmesi konuları ele alınacak.

Hannover’de tartışılacak soru, halihazırda dünyanın en hızlı büyüyen tarım sektörlerinden biri olan su ürünleri yetiştiriciliğinin nasıl daha da gelişeceği ve gelecek vaat eden potansiyellerinden hangilerinin birkaç yıl içinde uygulanacağıdır. Toplam hacmi 80 milyon tondan fazla olan dünya çapında tüketilen balık ve deniz ürünlerinin yarısından fazlası artık ticari su ürünleri yetiştiriciliğinden geliyor. 2030 yılına kadar Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), tüketilen balık ve deniz ürünlerinin yüzde 60’ının denetimli su ürünleri yetiştiriciliğinden geleceğini tahmin ediyor.

Agritechnica

Yenilikçi çözümler geliştiriyor

Balıkçılık ev içi çiftçiliği giderek daha önemli hale geliyor ve şimdiden başlı başına bir teknoloji sektörünü temsil ediyor. Geri dönüşümlü su ürünleri yetiştirme sistemleri (RAS) olarak adlandırılan sistemler, proses suyunun arıtılması, temizlenmesi ve kullanımdan sonra üretim havuzlarına geri döndürülmesi nedeniyle, açık sulardan bağımsız olarak balık ve deniz ürünlerinin üretilmesine olanak tanır – neredeyse kapalı bir döngü!

Kapalı RAS sistemlerinde yayın balığı, turna levreği, tilapia, yılan balığı ve mersin balığı gibi ağırlıklı olarak tatlı su balıkları yetiştirilir. Ancak karides, levrek, çipura ve kral balıklar için tuzlu su devridaim sistemleri de piyasada popüler hale geliyor. Norveç’teki birçok somon çiftliğinde, genç balıklar (smoltlar) zaten devridaim sistemlerinde kontrollü koşullar altında barındırılmaktadır.

Hem kaynak tasarrufu sağlar, hem de verimli bir şekilde üretilebilir

Aquaponics, su kültürü ve hidroponiğin bir kombinasyonudur, yani toprak substratı olmadan bitki yetiştirme. Seralarda ve salonlarda klasik bir üretim şekli olarak, kesinlikle yeni “Inhouse Farming – Feed & Food Show” da yer alıyor.

Aquaponics sistemleri, balık, bitki ve mikroorganizmaların simbiyozuna dayanan kapalı devridaim su ürünleri yetiştirme sistemleri (RAS) olan kapalı çiftliklerdir. Balığın proses suyu aynı zamanda bitkilere besin sağlamak için kullanılır, yani iki kez kullanılır. Aquaponics, bir akuakültür ünitesinde balık yetiştirmeyi (balık yetiştiriciliği ve su arıtma) ortak bir üretim sisteminde topraksız mahsul yetiştirme ile birleştirir. Gıda bu şekilde hem kaynak tasarrufu sağlayan hem de verimli bir şekilde üretilebilir.

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap