Afrikalı GIAD, üretim için Erkunt markası ArmaTrac’ı seçti

Türkiye’de “olmaz” denen şeyler oluyor; 2003 yılında “Türk çiftçisi yerli marka traktör almaz” uyarılarına rağmen, tamamen Türk mühendislerinin tasarladığı traktörlerin üretimine başlayıp, 6 yılda 31 marka içinde 3.lüğe yükselen Erkunt, 15 yaşını kutladığı bu yıl Türkiye’den dünyaya lisans veren ilk traktör üreticisi olma mutluluğunu yaşadı.

2007 yılında ihracata Bulgaristan ile başlayan Erkunt, bugün ihracat markası ArmaTrac ile 33 ülkeye ihracat yapıyor. Türkiye’den çıkan bir yerli markanın dünya arenasında boy göstermesine yeni alışılırken, Erkunt bir ilke daha imza atarak Türkiye’den yurt dışına lisans veren ilk yerli üretici oldu.

2015 yılında Sudan’dan 99 yıllığına 780 bin dönümlük tarım arazisi kiralayarak büyük bir iş birliğine imza atan Türkiye’nin, Türk yatırımcıları ve şirketleri için büyük bir fırsat yarattığının altını çizen Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep ERKUNT ARMAĞAN, bu projenin ülkemiz için öneminden bahsederek Sudan’da yapacağı yeni anlaşmanın detaylarını şöyle aktarıyor: “Afrika kıtasının en hızlı gelişen ülkelerinden ve son derece verimli topraklara sahip olan Sudan, tarım sektörü açısından büyük potansiyel taşıyor. Özellikle henüz bozulmamış yani doğal tarım uygulamaları ile Türkiye’ye de büyük katkı sağlayacağına inandığım bu devletlerarası proje, Türkiye’den TİGEM’in liderliği ile hayat bulacak. Biz zaten 2009 yılından beri Sudan’ı çok doğru bir Pazar olarak görmekte ve hedef ülkelerimizin 1.sırasında tutmakta iken 2 devlet arasında imzalanan bu anlaşma sadece firmalara değil, ekonomilere de önemli bir katma değer yaratma adayı oldu.  GIAD bizim yıllardır güvenerek çalıştığımız, Sudan’ın en profesyonel çalışan önemli kuruluşlarından birisi. Bugüne kadar distribütörümüz olarak devam ettirdiğimiz ilişkimizi bu üretim anlaşmasından sonra daha zengin ve yaratıcı hale getireceğimize inanıyorum. Sudan’da üretilmeye başlanacak ArmaTrac marka traktörlerimiz ile yalnızca Sudan pazarında değil, Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) üyesi 19 ülkenin pazarında da önemli adımlar atacağız. Bizim en önemli özelliğimiz, girdiğimiz ülkenin çiftçisine ve toprağına göre tasarladığımız traktörlerimiz. Yıllar önce Sudan ve çevre ülkelerini ciddiye alarak tasarladığımız ve ürettiğimiz traktörler bugün Erkunt’a ve Türkiye’ye büyük bir iş potansiyeli olarak dönmüştür. Özellikle bugün sektörün içinden geçtiği bu sıkıntılı dönemde bu marka ihracat haberinin, herkese moral vereceğini umut ediyorum.”

GIAD Grubu’nun güçlü teknolojik ve endüstriyel yetenekleri, yetkin insan kaynakları ve ileri mühendislik seviyesine dayanmaktadır. Vizyonumuz bölgesel liderliktir diyen GIAD Grubu CEO’su Ismail Altayeb ABDALLA, bu doğrultuda Dünya standartlarıyla ülke çapında kapsamlı endüstriyel ve teknolojik gelişmelere yön vermeyi ve sanayileşme sürecini alt bölgede yönetmeyi hedeflediklerini söyleyerek Erkunt Traktör ile imzalayacağı önemli anlaşma için şu açıklamayı yaptı: “1994 yılında kurulan bir firma olarak, bugüne kadar dört stratejik planımızı tamamladık ve 2017 yılında beşinci stratejik planımıza başladık. 12 farklı iş alanında hizmet veriyoruz (Mühendislik Endüstrisi, Havacılık, İleri Teknoloji, Elektronik, İnşaat, Madencilik, Lojistik, Hayvancılık, Tarımsal İhracat ve Sanayi, Finansal Hizmetler ve Yatırım .. vb). 

GIAD Mühendislik Endüstrileri Grubu, 12 iş alanımızdan biridir ve 4 ana holding şirketinden (GIAD Otomotiv, GIAD Metal Endüstrileri, Saria Sanayi Kompleksi ve GIAD Denizcilik Endüstri ve Servisleri) oluşmaktadır. Grupta yaklaşık 19 şirket vardır. GIAD Traktör ve Tarım Ekipmanları şirketi de bunlardan biridir.

 Sudan çok geniş tarım arazileri ve bol yağışlı iklimiyle verimli bir tarım ülkesidir. Bu sebeple tarım endüstrisi Sudan için gerçekten önemlidir. Dolayısıyla tarım ekipmanları, traktör, biçerdöver, iş makineleri, sulama ekipmanları ve tarımsal ilaçlama makinelerine olan talep de yüksektir. Bu talebin önemli bir bölümünü karşılayabilmek için, 2014 yılından beri değerli iş ortağımız Erkunt Traktör Sanayii AŞ. ile işbirliğimizi daha da geliştirerek büyük bir anlaşmaya imza atmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşma ile Sudanlı çiftçiler tarafından bilinen ve sevilen ArmaTrac, artık Sudan’da üretilecek ve ülkemizde giderek artan ArmaTrac talepleri daha hızlı karşılanabilecektir.

 Son olarak, Erkunt yönetimine bu büyük seremoniyi hazırladığı ve bizlere kendi ürünlerini üretme şansı verdikleri için çok teşekkür ederiz. Traktör ve tarım ekipmanları alanındaki bu işbirliğimizin daha da gelişmesini umut ediyoruz. “

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap