ÖZKA LASTİK Ürün Gamını Yeni Yatırımlarla Şekillendiriyor

ÖZKA LASTİK Ürün Gamını Yeni Yatırımlarla Şekillendiriyor

Zirai ve iş makineleri sektörüne güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile öncülük eden yerli ve milli marka ÖZKA Lastik, teknolojinin gelişimi ile özellikle Avrupa pazarında öne çıkan radyal lastiklere yatırım gerçekleştiriyor. Yatırımın tamamlanması ile çoğunluğu radyal lastiklerde olmak üzere %55 oranında kapasite artışı gerçekleştiren ÖZKA Lastik, 2022 ile beraber de %14’lük ekstra kapasite artışını hedefliyor. Sektörün ihtiyaçlarını zamanında öngören marka, yeni stratejilerini konvansiyonel lastiklere göre daha esnek, daha uzun ömürlüve yüksek performanslı radyal lastiklere göre geliştirecek. Yerde bıraktığı taban izi çapraz lastiklere göre daha geniş olan radyal lastikler, konvansiyonel lastiklere kıyasla yüksek tonajlarda daha yüksek çekiş gücü sağlıyor.

 

Teknolojik gelişmelerle Avrupa’da radyal lastiklere eğilim artıyor

 Son teknoloji üretim sistemiyle zirai lastiklerden endüstriyel lastiklere, hafif ticari araç lastiklerinden özel amaçlı lastiklere kadar geniş bir gamda üretim gerçekleştiren ÖZKA Lastik, AR-GE merkezi çalışmalarıyla sürekli olarak ürün ve teknoloji gelişimine odaklanıyor. Hız ve tonaj artış gösteren yeni nesil makinaların ihtiyaçlarına cevap verecek performans lastikleri geliştiren marka, radyal lastiklerle esneklik, konfor, yüksek tonajda yüksek performans ve uzun ömür gibi artılar sunuyor. Avrupa’da ciddi bir eğilim yaratan radyal lastiklere yatırım yaparak bu alanda kapasitesini genişleten marka, gün geçtikçe büyüyen bu pazarda büyük rol oynayacak. Özellikle son yıllarda yerleşen bilinçle birlikte, yeni makinelerin de orjinal ekipmanlarının radyal lastiklerle üretileceği öngörüsüyle hareket eden marka, ürün stratejilerini de buna göre yönetecek. Özka Lastik Ar-ge Müdürü Tolga Ersoy ‘Üretim teknolojileri; hız, performans, kullanım kolaylığı, çevresel faktörler gibi birçok bileşeni bir araya getiriyor. Sanayide ve üretimde teknolojik entegrasyonlar son derece önemli. Üstün teknolojiyle üretilen bir zirai makinenin lastiklerinin de aynı teknolojik donanıma ve kullanım konforuna sahip olması gerekir.

Yeni teknolojilere uyum bu açıdan bizim için son derece önemli. Radyal lastiğe yaptığımız yatırımla biz bir anlamda yakın geleceğe yatırım yaptık. Her alanda olduğu gibi zirai ve iş makineleri de üstün teknolojik donanımlarla üretiliyor. Çok kısa bir zamanda tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da tarımda bu teknolojik makinelerin kullanımı artacak, pazar kısa zamanda bu alana evrilecek. Dolayısı ile radyal lastiğe olan talep de teknolojik cihazlarla uyumu, kullanım konforu, üstün performansı, yakıt tüketimini azaltması gibi birçok sebeple artacak. Biz özellikle zirai alanda ciddi bir talep olacağını öngörerek yaptığımız bu yatırımla pazarı da hazırlıyoruz. Bu alanda önemli bir büyüme öngörüyoruz. Yeni orijinal ekipman lastikleri %90 oranında radyal lastik olarak kullanılıyor. Bu da değişim pazarını etkileyecek ve bu alanda da ciddi bir talep oluşacak.’ dedi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap