2024 Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri Başvuruları Başladı

ÇEVKO Vakfı (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı) tarafından Türkiye'de Yeşil Nokta markasını kullanan ulusal ve küresel sanayi kuruluşlarının katılımına açık olarak düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri için başvuru süreci 4 Mart 2024 tarihinde başladı. Bu yıl 7’inci kez düzenlenen ödüller için başvuru süreci, 5 Temmuz 2024 Cuma günü saat 17:00’a kadar devam edecek.

ÇEVKO Vakfı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri için başvuru süreci başladı. Türkiye’de Yeşil Nokta Marka Alt Lisans Sözleşmesi olan firmaların katılımına açık olarak düzenlenen ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Türkiye’deki temsilcisinin ÇEVKO Vakfı olduğu uluslararası Yeşil Nokta markasının, ambalaj atıklarının toplanıp geri dönüştürülmesi konusunda geliştirilmiş olan genişletilmiş üretici sorumluluğu modelinin simgesi olduğunu söyleyen ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “Yeşil Nokta, sorumlu üreticiyi ve tüketicinin sorumluluğa gösterdiği saygıyı ve beğeniyi simgeliyor. Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri ile belirlenen kriterleri en yüksek oranda sağlayan kuruluşların yasal sorumluluklarının ötesinde gösterdikleri örnek çabaları ödüllendirirken; tüm ekonomik işletmeleri benzer çalışmalar için özendirmeyi ve teşvik etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yeşil Nokta Marka Alt Lisans Sözleşmesi olan tüm firmaların katılımına açık olan Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri, Ambalajda Önleme Uygulamaları, Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları ve Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları olmak üzere üç farklı kategoride düzenleniyor.

Mete İmer, ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri

2 Ayrı Sınıfta Ödül Verilecek

ÇEVKO Vakfı Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri’nin 2024 yılı başvuruları 4 Mart – 5 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek, Küçük ve Orta Ölçekli İşletme ve Büyük Ölçekli İşletme olmak üzere 2 ayrı sınıfta ödüller verilecek.

Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri 2024 Jüri Üyeleri, şu isimlerden oluşuyor:

Prof. Dr. Ece Ümmü Deveci / Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, Atık Yönetimi Koordinatörü, Çevre Sorunları ve Araştırma Merkez Müdürü

Dr. Öykü Özden Gül / İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi

Erbil Büyükbay / İSO İstanbul Sanayi Odası, Çevre ve Enerji Şube Müdürü (Çevre Yüksek Mühendisi)

Aslıhan Arıkan /ASD Ambalaj Sanayicileri Derneği, Genel Sekreteri (Kimya Yüksek Mühendisi)

Murat Körük / TÜDAM Değerlendirebilir Atık Malzemeler Sanayicileri Derneği, Genel Sekreteri (Maden ve Çevre Yüksek Mühendisi)

Celal Toprak / Küresel Isınma Kurultayı Komitesi Başkanı

Alphan Eröztürk / ÇEVKO Vakfı Kamu, Dış İlişkiler ve Projeler Müdürü (Çevre Yüksek Mühendisi)

Ödül sürecinin başvuruları ÇEVKO Vakfı’nın internet sitesi üzerinden alınacaktır.

Önceki yıllarda Yeşil Nokta Sanayi Ödülü almaya hak kazanan ekonomik işletmeler şunlar: Abdi İbrahim, Akçansa, Anadolu Efes, Anadolu Isuzu, Bayer, Boyner, Carrefoursa, Coca-Cola İçecek, Danone Hayat, Eczacıbaşı Girişim, Frito Lay, Hidropar, Kampotu İlaç, Korozo Ambalaj, Kurtsan İlaçları, Loreal, Mey/Diageo, Migros, Mondi Tire Kutsan, Nestle Waters, PepsiCo Türkiye, Procter & Gamble, Reckitt Benckiser, Sarten Ambalaj, Sırma Grup, Şişecam, Tat Gıda, Tetra Pak, Tofaş, Unilever, Vestel Beyaz Eşya, Vodafone.

Yeşil Nokta Markasının Türkiye’deki Temsilcisi ÇEVKO Vakfı

ÇEVKO Vakfı 2003 yılında PRO-EUROPE’la yaptığı sözleşme kapsamında uluslararası “Yeşil Nokta” markasını Türkiye’de kullanma ve kullandırma hakkına sahip bulunuyor. Ülkemizle birlikte 140’ın üzerinde ülkede tescilli olan bu markayı ambalaj atıkları ile ilgili yasal sorumluluklarını yerine getiren ve ülkenin geri kazanım sistemine finansal katkıda bulunan ekonomik işletmeler, alt lisans sözleşmesi yaparak kullanabiliyor.

Türkiye’de 1.300’ü aşkın ekonomik işletme ÇEVKO ile sözleşmeli olarak Yeşil Nokta markasını kullanıyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap