2018 yılı içerisinde yeni projelerimiz var

Konya Tarım Fuarı nasıl geçti? Hangi ürünlerinizi sergilediniz, ne tür yenilikler yapıldı?

Konya Tarım Fuarı’nda oldukça iyi bir ilgiyle karşılaştık. Bu yıl ilk kez biçerdöverimizi de standımıza getirdik. Erkunt C10 modeli biçerdöverimiz çok büyük bir beğeni topladı. Türkiye’de satılan ve kullanılan biçerdöverlere göre %4’ten %10’a kadar daha az tane kaybıyla ürünlerini hasat edebileceklerini iddia ediyoruz. Yakıt ekonomisi de tabii ön planda olmak kaydıyla. Ayrıca ilaçlama yapılan alanlarda kabinli olarak kullanabileceğimiz bir ürün sergiliyoruz. Çiftçiler ilaçlama yaparlarken üzerlerine ilaç serpintileri geliyor. Türkiye’de buna yönelik bir düzenleme yok ancak dünyada var.  Meyveci traktörleri, yani bağ ve bahçeleri ilaçlarken kullanılan araçlarda bulunuyor. Özellikle Avrupa’da kabin şartı var. Biz de bunu araştırdık. Kabin ekledik.  Bizim kabinimizin bir özelliği ters basınç yapması. İçeriye hiç hava almıyor. Bütün delikleri kapatıyor. İçeriden hava almayı kesebiliyorsunuz. İçerideki havayı döndürüyor ve ters basınçla içeriye o ilacın girmesini önlüyor. İlaçlar zaman zaman çok tehlikeli olabiliyor. Bunu bir sosyal sorumluluk projesi olarak duyurduk. İsteyen çiftçilerimiz bu ürünü de kullanarak sağlıklarına dikkat edebilirler. Bir sezonda 7-8 kez ilaçlama yapılıyor. Eğer önlem alınmazsa çiftçiler içim ciddi sağlık sorunları yaratabilecek bir oranda ilaca maruz kalabilirler.

Bunun dışında dört ürünümüz var. Kabinli bahçe serimiz ve biçerdöverimizin dışında bağ bahçe üreticileri için dar izli bir model sunuyoruz. Türkiye normları değişti artık. Eskiden bağ bahçenin iz aralığı daha genişti ama yıllar geçtikçe, daha dar, daha hızlı, bir yerden bir yere geçebilecek, ağacın etrafında rahat dönebilecek araçlar gerekiyor. Biz de buna yönelik 2 ürün yaptık, iki ayrı motor opsiyonuyla sunuyoruz. Kısmet 58 ve Kısmet 50 bahçe serileri.

Bir de Konya bölgesinde çok sevilen Haşmet 110 lüks serimiz bulunuyor. Bu modelimizde de teknik olarak yenilikler getirdik. İç tasarımını değiştirdik. Kontrol paneli, dijital kliması, geri görüş kamerası gibi eklentiler yapıldı. Bu modelin CRD opsiyonu da var. Daha az yakıt harcıyor. Türkiye’de bunu ilk uygulayan da biziz.

2018 yılını genel olarak değerlendirir misiniz?

2018 yılı içerisinde yeni projelerimiz var. Zaten 2017’nin sonundaki birleşmeden sonra hayatımızda birçok şey değişecek demiştik. Önce ürünlerle ilgileneceğiz. Biçerdöver ve yeni ürünlerimiz var. Yılın ikinci yarısında da yeni ürünlerimiz olacak. Hedefimiz uzun vadede pazar ikincisi olmak. Ayaklarımız yere basarak, sağlam şekilde ilerlemek istiyoruz. Yeni ürünlerimiz var, ucuzlatma projelerimiz olacak. Çiftçinin ihtiyacı olan ancak kendisinin bile farkında olmadığı bazı ürünleri, yenilikleri getireceğiz. Devam ettirdiğimiz bir motor projemiz var. Bunun üzerinde ciddi çalışmalar yapılıyor.

Satış sonrası hizmetlerde nasıl bir farklılaşmaya gidiyorsunuz? Ne tür hizmetler sunuluyor?

Satış sonrası hizmetler birimimizin destek verdiği 40.000 tane çiftçimiz var şu anda. Bunun 14.000 tanesi garanti kapsamında. Ayrıca 32 milyon liralık yedek parçayla Türkiye genelinde hizmet veriyoruz çiftçimize. Çiftçimizin bir şikayetine 4 saat içinde geri dönme taahhüdümüz var. Çağrı merkezimiz bu noktada devreye girdi. Traktör sektöründe çağrı merkezi çok yoktur. Bizim bünyemizde bulunuyor. Buraya gelen bildirimler, şikayetler, istekler sonuçlandırılıncaya kadar takip ediliyor.

Ayrıca kullandığımız bir sistemle her bir traktörümüzün geçmiş dönemdeki kayıtlarına da ulaşabiliyoruz. Neler yapılmış, bakımı, tamiri hepsi görülebiliyor. Tüm traktörlerimizin arkasında durduğumuz için rahatlıkla bu hizmeti sunabiliyoruz

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap