1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı İlerleme Raporu 2019 & 2020

Çiftçilerin verimi ve refahının artmasına katkıda bulunabilmek amacıyla Cargill tarafından başlatılan 1000 Çiftçi 1000 Bereket Sosyal Sorumluluk Programı ikinci yılını doldurdu. Bu sürede 12 ilde 2200’ü aşkın mısır ve ayçiçeği çiftçisine ulaşan Cargill, programın elde ettiği başarılı sonuçlar hakkında bir ilerleme raporu yayınladı. 

1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı, 2’nci yılını tamamladı. 2019 yılında hayata geçirilen program, Türkiye’de mısır çiftçilerini sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda desteklemek, kazançlarını artırmak, tarımda verimi artırmak ve sosyal-dijital bir dönüşüm başlatmak hedefiyle hayata geçirildi. Programa, her kesimden çiftçi katıldı.

Kalkınma Anadolu’ya yayılsın diye il il gezdik

Programın 2019 üretim sezonunu kapsayan ilk yılında Mersin, Adana, Konya, Karaman, Manisa ve İzmir olmak üzere toplam 6 ilde mısır tarımı yapan 1.072 mısır üreticisi 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı’na dâhil oldu.

Bereket artsın diye programa yeni iller ekledik

Programın 2020 üretim sezonunu kapsayan ikinci yılında; Mersin, Adana, Konya, Karaman, Ankara, Eskişehir, Balıkesir, Manisa, İzmir, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ olmak üzere toplam 12 ilde mısır ve ayçiçeği tarımı yapan 1.175 çiftçi daha programa dâhil oldu.

Teknoloji verime dönüşsün diye projeler hazırladık

Program kapsamında sunulan hizmetlerden yararlanan ve tüm önerileri birebir uygulayan çiftçiler, verimlerini %21’e varan oranda artırdılar. Sulama ve gübrelemeden, uydudan tarla sağlığı takibine kadar birçok alanda teknik destek verildi.

Daha fazla çiftçi yararlansın istedik, programın kapsamını genişlettik

2’nci yılda ayçiçeği üreticileri de programa dâhil oldu. Programa dahil olan 91 lider çiftçinin tarlalarını takip etmeleri için program kapsamında 7 farklı ilde tarımsal sulama sensör istasyonları kuruldu. Çiftçiler sensörlerden gelen anlık veriler doğrultusunda hava ve toprak sıcaklığının yanı sıra nem oranını da takip ettiler. Tarlaları için özel sulama ve ilaçlama önerilerinden faydalandılar.

Sürdürülebilir bir gelecek için yatırım yaptık

Programın sosyal, çevresel ve ekonomik anlamda yarattığı etkiler, “Yatırımın Sosyal Geri Dönüşü (SROI)” ölçümüyle finansal değere dönüştürüldü. 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı’na yapılan her 1 TL’lik yatırım 2,53 TL değerinde sosyal getiri sağladı.

1000 Çiftçi 1000 Bereket Programı’nın iki yıllık ilerleme raporunun tam halini okumak isteyenler programın web sitesi üzerinden erişim sağlayabiliyor:

https://www.1000ciftci1000bereket.com/kurumsal-raporlar/ilerleme-raporu

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap