Yeni lastiğimiz PT-TRAC oyunun kurallarını değiştirecek

İzmir Tarım Fuarı özelinde genel görüşlerinizi alabilir miyiz? Fuar nasıl geçti, hedeflerinize ulaşabildiniz mi?

İzmir Tarım Fuarı’na bu yıl 4. kez katıldık. Her geçen yıl hem katılım hem de nitelikli erişim olarak daha iyi noktalara geldiğini gözlemliyoruz. AKO Grup olarak Petlas, Akojant ve Turbo Akü markalarımız ile tüketicinin karşısına çıktık. Petlas markamızla her yıl zirai lastiklerde geliştirdiğimiz yeni ürünleri, inovatif çalışmalarımızı, hassas tarım teknolojilerimizi fuarı ziyaret eden müşteriler ve orijinal ekipman olarak bizi tercih eden zirai ekipman üreticileriyle buluşturduk. Her yıl yeni çıkarılan ürünlerimiz ve bunu yerli-milli teknoloji ile üretiyor olmamız büyük takdir topladı.

Ayrıca Akojant olarak zirai ekipmanlara, römorklara ve traktörlere yönelik yenilikçi jantlarımızı sergileme şansı bulduk. 2015 yılında Çankırı’da üretimine başladığımız Turbo Akü markamızla zirai ve binek araç modellerine yönelik akülerimiz ile büyük beğeni aldık.

Ayrıca fuar boyunca bir arada bulunduğumuz orijinal ekipman olarak lastiğimizi taşıyan Türk Traktör, New Holland, Tümosan, Erkunt, Mahindra, Case, Same, Hattat, Massey Ferguson, Tafe, Kubota, Başak, Hars gibi büyük traktör üreticileri ve yenilikçi birçok zirai ekipman üreten diğer OEM müşterilerimizle yeni geliştirdikleri ürünleri için ihtiyaç duydukları jant ve lastik çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunma şansı edindik. Ayrıca bu fuar süreci teknik ekiplerimizin ekipmanlardaki ve traktörlerdeki jant ve lastik çözümlerimizin verimliliği, sağlamlığı ile bilgiler edinebildiği ve aynı zamanda ürün geliştirmeye yönelik veri edinebildiği bir alan haline geliyor.

Bu alanlar göz önüne alındığında fuarların ve özelinde İzmir Tarım Fuarı’nın hem müşteri hem de son tüketici nezdinde varlık gösterebildiğimiz bir alan olmasını önemsiyoruz. Katılımlarımızla ileriki yıllarda da yeniliklere öncülük etmeyi amaçlıyoruz.

Fuar özelinde tanıtımını ya da lansmanını yaptığınız yeni ürünler var mıdır? Detaylarını alabilir miyiz?

PETLAS markamızla bu yıl zirai kullanımda oyunun kuralını değiştiren yerli ve milli tarım lastiği PT-TRAC’ı Türkiye’de ilk kez İzmir AgroExpo Tarım Fuarı’nda tanıttık.

Türk sermayesi, mühendisliği ve iş gücüyle ürettiğimiz yerli ve milli tarım lastiği PT-TRAC, traktör lastiklerinde oyunun kuralını değiştirecek bir ürün niteliğinde. Sunduğu özelliklerle zirai alanda devrim niteliğinde bir yenilik olarak nitelendirilen ve ülkemizin yanı sıra, dünya pazarlarına da sunulan PETLAS PT-TRAC’in tanıtımı, Türkiye ve Paris’te eş zamanlı gerçekleştirildi.

Yeni nesil CupWheel teknolojisini kullanan PT-TRAC, yükün yüzeye eşit dağıtılmasıyla, en yüksek değerdeki çekiş oranını, en düşük düzeyde toprak sıkıştırma ile birlikte sağlayabilen sıra dışı bir traktör lastiği. PT-TRAC, bu özellikleriyle yüksek performans, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu oranları sunarken, toprağa en düşük düzeyde zarar verilmesini de sağlıyor.

PETLAS’ın inovasyon stratejisinin temelinde, tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını öngörme ve karşılama kararlılığı yatıyor. Zirai alanda devrim niteliğinde bir yenilik olan ve oyunun kuralını değiştiren tarım lastiği olarak nitelendirdiğimiz PT-TRAC, böyle bir ürün. Tanıtımını 2019 yılı Şubat ayında, Türkiye ve Fransa’da eşzamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz PT– TRAC, kaymayı azaltıp, sürükleme kuvvetini artırıyor; traktörün gücünü maksimum oranda toprağa aktarıyor. Performans ve yakıt tasarrufunun yanı sıra, sürüş yumuşaklığı ve konforunda da artış sağlıyor.

Türk sermayesi, mühendisliği ve emeği ile üretilen PT-TRAC’in, sunduğu sıra dışı özelliklerle dünya tarımının yeni gözdesi olmaya aday olduğunu düşünüyoruz. Bu çok özel ürünü, 7-10 Şubat tarihlerinde İzmir’de düzenlenen AgroExpo Tarım Fuarı’nda ilk kez tüketiciyle buluşturduk. Şu sıralarda 24-28 Şubat 2019 tarihleri arasında da Paris’te düzenlenen ve zirai donatımda en büyük küresel buluşmalardan biri olarak gösterilen SIMA-Paris Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda ülkemizi temsil ettik. Müşterilerimize en son teknolojilerin faydalarını sağlama konusundaki kararlılığımızın bir parçası olarak, ürün yelpazemizi daha da genişletmeye devam ediyoruz.

Şirketiniz özelinde 2019 yılı için genel bir değerlendirme alabilir miyiz? Nasıl bir hedef ve öngörünüz var?

Petlas, 4 bine yakın çalışan sayısı ve geniş ürün yelpazesi ile dünyanın tek çatı altındaki en büyük lastik fabrikalarından biri. Bu fabrika, 2019 yılında yatırımlar bitirildiğinde yıllık 200 bin tonluk kapasiteye ulaşacak. Üretim kapasitemizi, takip eden yıllarda 1 milyar dolar yatırımla 440 bin tona taşımayı hedefliyoruz. Bu süreçte doğrudan istihdamın da 10 bin kişiye çıkarılması planlanıyor.

Petlas’ın inovasyon stratejisinin temelini, farklı ürün kategorilerinde tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarını öngörme ve karşılama kararlılığı oluşturuyor. Zirai alanda bir yenilik olan ve oyunun kuralını değiştiren ‘tarım lastiği’ olarak nitelendirilen PT-Trac da böyle bir ürün.

Petlas’ın başarısında, Ar-Ge çalışmaları kadar kapasite ve marka yatırımlarının da çok önemli rol oynuyor. Petlas fabrikasında, 2018 yılında inşaat ve kapasite artırım için alınan makine ve ekipmanlar için 50 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra, özellikle yeni pazarlara yönelik makine ve ekipman üretimi için 30 milyon dolarlık yatırıma başlandı. Bu yatırımın, 2019’un ilk yarısında tamamlanması öngörülüyor.

Bugün 109 ülkeye ihracat yapan şirket, üretiminin yüzde 40-45’lik kısmını ihraç ediyor. Petlas, 2018 yılında bir önceki yıla göre ihracatını yüzde 17.6 oranında artırarak 200 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. En çok ülkeye ihracat yapan 11’inci kuruluş olma özelliğine sahip olan Petlas, bu yıl 265 milyon dolar düzeyinde ihracat yapmayı ve Türkiye’nin en büyük 50 ihracatçısı arasına girmeyi hedefliyor. 2005 yılında 24 milyon dolar düzeyinde olan ihracatımızı sekiz katın üzerine çıkarmayı başardık. Bugün Kuzey Amerika’dan Okyanusya ülkelerine, Afrika ve Ortadoğu’dan Kuzey İskandinavya’ya yayılan geniş bir coğrafyaya ihracat yapıyoruz. İhracatımızın yüzde 50’sini Avrupa’ya, yüzde 20’ini Kuzey ve Güney Amerika’ya, kalan yüzde 30’luk payı da Okyanusya, Uzakdoğu ve Afrika ülkelerine yapıyoruz. Hedefimiz, 2043 itibarıyla 1.5 milyar dolarlık ihracata ulaşmak.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap