Milli Tarım Projesi adım adım hayata geçiriliyor

Türkiye, birkaç ay önce uygulamaya konulan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ülkemiz açısından geleceğin projesidir” dediği Milli Tarım Projesi ile yepyeni bir sayfa açıyor. Tarım ve hayvancılık konusunda verimliliğin önemli oranda arttırılacağı, çiftçinin hayatını kolaylaştıracak pek çok desteği kapsayan projenin mimarlarından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Dr. İlkay Kılıç, “Biz kendi kendine yeten bir ülkeyiz ve kaçırdığımız birçok şeyi milli tarımda da yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Milli tarımda politikasında adım adım ilerliyoruz

Milli Tarım Projesi bitkisel üretimde “Havza Bazlı Üretimi Destekleme Modeli” ve hayvansal üretimde “Hayvancılıkta Yerli Üretimi Destekleme Modeli” olmak üzere iki ana bölümden oluşuyor. Milli Tarım Projesi ile havza bazlı üretim planlamasında 941 tane ilçenin ayrı birer havza kabul edilerek, her bir ilçenin mevcut yapısına göre, iklimine, toprak yapısına uygun ürünlerin yetiştirilmesinin amaçlandığına dikkat çeken Kılıç, hedeflendiği gibi adım adım planlı bir üretime geçildiğini ifade etti.

Hayvancılıkta ise hedefin yerli ırkların üretimini arttırarak dışa bağımlılığı azaltmak olduğunu belirten Kılıç, hayvancılık konusunda da desteklerin verilmeye başlandığını ve projenin hedefleri doğrultusunda planlı bir şekilde hareket edildiğini söyledi.

Günde 7 bin ziyaret, 7 bin telefon

Milli Tarım Projesi kapsamında hayata geçirilen projelerden biri de Tarım İletişim Merkezi. Yaklaşık 5 ay önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulan merkezde, ziraat mühendisi, veteriner hekim ve gıda mühendislerinde oluşan 100 kişilik bir ekip hizmet veriyor. Bu yapı ile tam bir çağrı merkezi oluşturduklarına dikkat çeken Dr. İlkay Kılıç, merkezdeki çalışmaları anlatmayı şöyle sürdürdü:

“Sahada 19 bine yakın danışmanımız var. Bu danışmanlarımız hemen her gün üreticilerimizi ziyaret ediyor. Günlük ziyaret sayımız 7 bin. Ziyaret edilen üreticilerimiz ertesi gün bakanlığımızın iletişim merkezindeki uzmanlar tarafından aranıyor ve ‘Uygulamamızdan memnun musunuz?’ sorusu başta olmak üzere üreticilerimize bakanlığın ihtiyacına yönelik sorular sorulmakta bununla beraber aranan kişiler bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi almak istediği bir konu varsa onu da sorabilmekte. Her gün ziyaret edilen 7 bine yakın üreticilerimiz aranarak kontak halinde kalmaya çalışıyoruz. Bu merkez bizim ciddi anlamda dışarıya açılan kapımız oldu. Çünkü ziyaret edilen tüm üreticilerimizin bilgileri telefon numaraları bize kayıtlı olarak geliyor, hemen ertesi gün kendilerine ulaşıyoruz, sorunlarını dinliyoruz, çözüm önerileri geliştiriyoruz ya da ilgili yerlere kendilerini yönlendiriyoruz. Milli tarımda oluşturulmuş projelerin sahada nereye doğru gittiğini işte bu iletişim merkezi sayesinde anlıyoruz.”

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’dan FAV TURKEY’e tam destek

Milli Tarım Projesi ile Türkiye’de tarımın gelişmesi konusunda ülke çapında önemli bir çalışma başlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yine tarıma katkı kapsamında, İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM) tarafından 28 Eylül – 1 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek FAV TURKEY Meyve Sebze, Kuru Gıda ve Kesme Çiçek Fuarı’na tam destek veriyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap