Ferrero’nun “Değerli Tarım” Projesiyle Çiftçinin Verimi Yüzde 30 Artıyor

Ferrero Grubu 5. Global Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu ‘Değer Yaratmak İçin Paylaşılan Değerler’i düzenlenen bir resepsiyonla açıkladı.

Ferrero Grubu’nun ‘Değer Yaratmak İçin Paylaşılan Değerler’ adlı sosyal sorumluluk raporunun beşincisi açıklandı. Rapor sunumunun Türkiye ayağı Ankara İtalyan Büyükelçisi Luigi Mattiolo evsahipliğinde Venedik Sarayı’nda düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Ferrero Grubu’nun CEO’su Giovanni Ferrero’nun önderliğinde dünya çapında geliştirdiği sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik stratejisini göstermeyi hedefleyen rapor, bu hedefler doğrultusunda alınan sonuçlarla aşılması gereken zorlukları ortaya koydu. Raporla ilgili düzenlenen panelde Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Ferrero Fındık Direktörü Stefano Gagliasso, Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı Antrenörü Emanuele Zanini, Uzman Diyetisyen Banu Topalakçı ve Doğa Bilimci Dr.Uğur Zeydanlı konuşmacı olarak yer aldı.

Türkiye’nin Ferrero Grup için önemini vurgulayan Ferrero Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, “Projelerimizle üreticiden tüketiciye her aşamada Türkiye’ye değer katmaya devam ediyoruz. ‘Değerli Tarım Projesi’ ile çiftçilerimizi eğiterek üretim verimlerini artırırken, ‘Kinder + Sport projesi ile çocuklarımızı spora yönlendirecek çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın spora başlama yaşını mümkün olduğunca aşağı çekmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortak bir projeyi 25 Mayıs’ta Trabzon’da başlatacağız” dedi.

Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda Türkiye’ye yatırımlarını sürdüren Ferrero Grubu, ülkemizde fındık yetiştiricilerinin üretim standartlarını üst düzeye çekmek için yaptığı çalışmaları da rapor dahilinde açıkladı. Açıklanan rakamlara göre ‘Değerli Tarım Projesi’ çerçevesinde Türkiye’de fındık üreticilerine verdiği eğitimlerle tarıma destek olan Ferrero, projeye dahil olan üreticilerin verimini yüzde 30 artırıyor. Projenin başlangıcından itibaren toplamda 5 bin üreticiye eğitim desteği sağlayan ve örnek bahçeler kurarak yüksek standartlarda üretim yapmaya teşvik eden Ferrero Grubu, bu yılın sonuna kadar 10 bin üreticiye daha ulaşmayı hedefliyor.

Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde eğitimleri sürdürdüklerini belirten Ferrero Fındık Direktörü Stefano Gagliasso “Türkiye’yi çok önemsiyoruz. Sosyal anlamda da bu güzel ülkeye katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’de temasta bulunduğumuz üreticilerin daha iyi koşullarda üretim yapmaları yolunda çalışmalarımız sürüyor. Bizim için en önemli hammaddelerden biri fındık. Bu konuda maksimum kaliteyi, en yüksek verimlilikle üretebilmek öncelikle hedefimiz. Üreticilerle bir araya geliyor, ‘Değerli Tarım Projesi’ kapsamında eğitimler veriyoruz. Geçen yıllarda 5 bin üreticiye eğitim anlamında katkı sağladık. Bu sene bu sayıyı ikiye katlayacağız. Yıl sonuna kadar toplam 15 bin fındık üreticisi Ferrero eğitimleri ile verimliliğini artırmış olacak” dedi.

Kinder+Sport Projesi ile Ferrero’nun Türkiye’de spora yönlendirmek konusunda yaptığı çalışmaları ilgiyle takip ettiğini belirten Türkiye Erkek Milli Voleybol Takımı Başantrenörü Emanuele Zanini ise “Kinder+Sport programı dünya çapında çocukları spora yönlendirmeyi amaç edinmiş başarılı bir organizasyon. Bu programla spor, çocukların ve gençler günlük yaşamlarında daha çok yer alıyor ve sağlıklı bir şekilde eğlenerek büyümelerine yardımcı oluyor. Çocukların yaşamında sporu bir günlük alışkanlık haline getiriyor ve onları hareketsiz, sağlıksız bir hayat tarzından uzaklaştırıyor. Bu programla çocuklar hem eğleniyor, hem de obeziteye karşı doğal bir savaş vermiş oluyorlar. Bu hem Türkiye’de sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlayacak, hem de bizim takımlarımız için sporcular yetişmesine katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Panelde ayrıca sağlıklı yaşam ve çevre çalışmaları konusunda da konuşmalar yapıldı. GRI (Global Reporting Initiatives) organizasyonu parametrelerine göre hazırlanan ve A+ derecesine karşılık gelen en yüksek seviyedeki rapor olma niteliğine sahip bildiri ile projelerin kaydettiği ilerleme değerlendirildi. İçeriğinde; Birleşmiş Milletler Küresel
İlkeler Sözleşmesi’nin 10 ilkesini ve ‘Çok uluslu Şirketler için OECD Yönergeleri’ni bulunduran raporun dış revizyonu ise DELOITTE tarafından gerçekleştiriliyor.

Bunları da beğenebilirsin