Bursa’da Case IH ile yeni ürünlerimizi lanse ettik

Bursa Tarım Fuarı’na nasıl hazırlandınız? Fuarla ilgili genel bir değerlendirme alabilir miyiz?

Buradaki Case IH standında JX Bahçe modelinden Optimum JX modeline kadar geniş bir ürün skalamızı ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz. Case IH markası olarak dünyada bütün çiftçilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak modern tarımın gerektirdiği traktörleri ve diğer ekipmanları ve teknolojiyi sunuyoruz. Bursa Tarım Fuarı’nda da Case IH standında teknoloji anlamında yeniliklerimizi müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bunlardan bir tanesi “ProGuide” diğeri ise “Tarlam Cepte” uygulaması… Öncelikle Case IH, JX 90 100 110 modellerini sunduğumuz ProGuide Otomatik Dümenli ve Simli sistemi fabrika çıkışlı olarak Türkiye’de ilk defa biz müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Özellikle hem maliyetin kısılması ve belli bir kontrol altına düşürülmesi adına hem de operatörün konforu ve daha verimli kullanılması açısından ProGuide sistemimizi kullanıyoruz. Bursa, tarımda önder çiftçilerin yer aldığı bir bölge. Kendilerinin otomatik dümenleme sistemi konusunda bilgi sahibi olduğunu biliyoruz. Burada JX serisinde sunduğumuz ProGuide otomatik dümenleme sisteminin sahip olduğu 2,5 cm çalışma hassasiyeti ile Bursalı çiftçilerimizin beğenisini toplayacağına inanıyoruz.

Traktörü satın alan müşterimiz ProGuide sistemini de satın aldığı zaman, yanında traktörle birlikte anten ve içeride 8 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekrana sahip oluyor. Bu ekran sayesinde bütün hatlarını otomatik bir dümenleme ile 2,5 cm hassasiyetle yapmış oluyor. Operatör kayıplarını minimize ediyorsunuz. Üst üste binmelerin önüne tamamen geçebiliyorsunuz. Bunun dışında 2,5 cm hassasiyet olduğu için mevcut tarlanızdan daha fazla kesi elde edebiliyorsunuz. Örneğin belli bir dönümde 40 tane kesiniz varsa 44 tane kesi almaya başlıyorsunuz. Biz bir hesaplama yaptık. Aşağı yukarı 500 dönümlük bir tarlada %7 maliyet azaltımını bu sistem sayesinde sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla ortalama 2,5 – 3 yıl gibi kısa sürede kendini amorte edebilecek bir sistemi çiftçilerimizin beğenisine sunuyoruz.

 Gece kullanımından bahsedebilir misiniz?

Ürün gece kullanımı için ideal bir sisteme sahip. Gece traktörün aydınlatma sistemi ne kadar yeterli olsa da kullanışsız olabiliyor. Bu sistemle gece de çalışabiliyorsunuz. 8 inçlik ekranda yaptığınız ve işlediğiniz alanları boyuyor. Örneğin gübrelemede ya da ilaçlama faaliyetinde bulunurken belli bir alana kadar yaptıktan sonra, gübre ya da ilaç bitince tekrar dolum için traktöre yüklemeniz lazım. Bu durumda eğer ProGuide sisteminiz yoksa baştan başlamak zorunda kalırsınız. ProGuide sisteminde ise boyadığı için tekrar o noktadan başlayabiliyorsunuz. Biz Case IH olarak İleri Tarım Sistemi’ne (AFS) sahibiz. Aynı zamanda JX serisi traktörlere de bu sistemi takarak orta segmentten olan müşterilerimize de sunmak istiyoruz.

“Tarlam Cepte” uygulamasından biraz bahsedebilir misiniz? Ayrıca AFS sisteminde daha neler göreceğiz?

AFS’yi otomatik dümenleme sistemlerinde sunuyoruz. Türkiye’de fazla yaygın olmasa da Avustralya ve ABD gibi ülkelerde biçerdöverlerde kullanılan verimli haritalama sistemlerinin kullanımı popüler olarak kullanılmaktadır. Örneğin tarlanızın ne kadar verimli olduğunu biçerdöverle biçerken akıllı sistemleri kullanarak görebiliryorsunuz. Bu sayede ona göre tarımsal gübreleme ve ekim faaliyetlerini yapabiliyorsunuz. “Tarlam Cepte” , AFS sisteminin bir kolu. Türkiye’de olmayan bir uygulamayı TürkTraktör ve Case IH olarak devreye aldık. Dünyada bunun benzer örnekleri bulunmakta ama Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulamayı devreye alıyoruz. Tarım geçmişten geleceğe öğrenilerek kazanılan geleneksel bir iş koluydu fakat “Tarlam Cepte” uygulamasıyla biz bunu kırmaya çalışıyoruz. Çiftçilerimizin farklı bir açıdan bakmasını sağlamayı planlıyoruz. Çünkü farklı açıdan bakıldığında hem verimlilik artabilir hem de maliyetler azalabilir. “Tarlam Cepte” uygulaması hayatınızı kolaylaştırıp cebe taşıyan bir uygulama… İki çeşidi bulunuyor biri ücretsiz; indirdiğinizde bölge olarak konum seçiyorsunuz bölgedeki akaryakıt, hal, gübre ve tohum fiyatlarını uygulamadan görebiliyorsunuz. Devlet teşviklerini de görebiliyorsunuz. Ücretli olanda ise işin içine uydu girdiği için daha kapsamlı sonuç alıyorsunuz. Uygulamaya girdiğinizde uydu sayesinde tarlanızı seçebiliyorsunuz ve tarlanız hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz. Örneğin bitki sağlığı gibi renkli göstergelerle gösterilen verilere ulaşabiliyorsunuz. Tarımı üstü açık bir fabrika şeklinde düşünebilirsiniz bu yüzden uygulama kötü hava koşulları, dolu gibi hava olaylarını erken uyarı sistemi olarak verebiliyor. Bu işi yapan agronomistler var ama biz bu işi cebe taşıdık ve çiftçimiz basit bir şekilde az bir ücret ödeyerek tarımsal faaliyetlerinde detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Kısaca Farmall A Active Drive 4’ten de bahseder misiniz?

Bu traktörü Bursa Tarım Fuarı’nda ilk defa tanıtıyoruz. Türkiye’de ilk defa yerli olarak üretilen yarı otomatik transmisyona sahip bir traktörümüz. Oldukça önemli bir özelliğe sahip. Yarı otomatik transmisyonun avantajı traktöre oturduğunuzda tavşan kaplumbağa tuşlarına basarak hızınızı arttırıp azaltabiliyorsunuz. Sürekli debriyaja basmanıza gerek olmadan verimli şekilde kullanabiliyorsunuz. Bizim traktörümüzde 32 ileri 32 geri yarı otomatik transmisyon var. Üzerinde aynı zamanda sürüngen transmisyonda standart olarak sunuluyor. Patates, fide-fidancılık, taş kırma işlemleri ile uğraşanlar var. Dolayısıyla 0,30-0,40 km/h kadar geniş bir aralıktaki tüm tarımsal faaliyetlere cevap verebilecek yerli bir transmisyonu ve traktörü sunuyoruz. Bunun haricinde bazı ek özelliklerimiz var. Power shuttle hassasiyet ayarı bulunuyor. Hayvancılık faaliyetlerinde bunu çok beğeniyorlar. Traktörümüzün otomatik çift çeker diferansiyel kilidi var. Çiftçilerimiz için vazgeçilmez bir özellik. Hidrolik donanıma geldiğimizde, 5.400 kg gibi yüksek bir kaldırma kapasitesi var. 6 adet hidrolik güç çıkışı, orta hidrolik kol gibi standartları sunuyoruz. Çamurluk üzerinden traktörün kuyruk yüksekliğini çalıştırabiliyorsunuz. 40-540E-1000 kuyruk mili devrini standart olarak sunuyoruz. Elektronik kontrollü otomatik kuyruk mili standart olarak sunuluyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap