Bayer, Gebze Fabrikası’nın 50. yılını kutluyor

Bayer, Gebze Fabrikası’nda tarım ürünleri üretimine başlamasının 50. yılını kutlamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Şirket, son yıllarda fabrikaya yaptığı yeni yatırımlar doğrultusunda üretimin neredeyse ikiye katlandığını duyurdu.Bayer Türk CEO’su Hubert Braun: “Bayer’in Türkiye’deki geçmişi 1954 yılına dayanıyor; Gebze fabrikamız ise tarım ürünleri üretimine 1966 yılında başladı. Tam 50 yıldır, Türkiye’de tarım ürünleri tesisi bulunan tek çokuluslu şirketiz” dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “1980’lerin sonundan bu yana Gebze fabrikamız, bitki koruma ve çevre sağlığı ürünleri alanında bölgesel üretim üssü durumuna geldi. Hâlihazırda Gebze’de 500’e yakın farklı ürün üretiyoruz ve bu ürünleri sadece Türkiye pazarına sunmuyor aynı zamanda 40’tan fazla ülkeye ihraç ediyoruz.”

Afrikalı çiftçiler için tek dozluk ürünler Gebze’de üretiliyor

Gebze fabrikasında üretilen ürünler arasında Türkiye’de geliştirdiğimiz yenilikçi ürünler de bulunuyor. Örneğin, Afrika’daki ülkelerde çok küçük tarım arazileri bulunan ve az miktarda ürüne ihtiyaç duyan çiftçiler için 2ml’lik tek dozluk ürünler üretiyoruz.

2016’de rekor sonuçlar elde edildi

Hubert Braun konuşmasında 2013 yılından bu yana Gebze’deki üretimin neredeyse iki katına çıktığını da açıkladı: “Geçtiğimiz bir kaç yılda Gebze fabrikamıza yaklaşık 10 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Yatırımlarımızın karşılığını aldık ve 2015 yılında toplam ağırlığı 5 bin tonu aşkın 13 milyon birimlik üretimle tarihimizde bir rekora imza attık ki bu rakam 2013 yılıyla karşılaştırıldığında yüzde 85 artış anlamına geliyor.

Türkiye tarımsal üretimini iki katına çıkarabilir

Türkiye’nin bulunduğu tarım hinterlandındaki öneminin arttığına vurgu yapan Bayer Türk CEO’su, “Hızla artan nüfus temel bir zorluğu da beraberinde getiriyor: Bu zorluk, 2020 yılına kadar nüfusunun yaklaşık 320 milyona ulaşması beklenen ve Türkiye’nin tarım hinterland’ında yer alan Avrupa, Afrika ve Asya’nın doğusunda yeterli gıda temini,” dedi ve sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye bölgesindeki ana tedarikçi olma potansiyeline sahip ancak tarımsal üretimin önemli ölçüde artması gerekiyor. Türkiye’de toplam ekilebilir alan 38 milyon hektar ve bu, Fransa gibi büyük tarım ülkelerine yakın bir rakam. Oysaki Fransa’nın üretimi Türkiye’nin iki katı… Türkiye’nin bazı bölgelerinde verimi artırmak için çok büyük fırsatlar var. Biz de bu fırsatları, ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra Türkiye genelinde çiftçiler için düzenlediğimiz eğitici etkinlikler ve Antalya’daki geliştirme faaliyetlerimiz ile desteklemeye çalışıyoruz.”

Bayer’in sebze tohumları Antalya’da geliştiriliyor

Türkiye, aynı zamanda Bayer için önemli bir bölgesel tarım ürünleri geliştirme üssü konumunda bulunuyor.  Bayer’in tohum biriminin 26 küresel Ar-Ge merkezlerinden biri Antalya’da bulunuyor. 15 seranın bulunduğu Bayer’in Antalya’daki geliştirme merkezinde, hem Türkiye pazarı hem de Doğu Avrupa ve Orta Doğu’daki komşu ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik domates, salatalık ve biber tohumları geliştiriliyor.

Bayer: Daha İyi Bir Yaşam İçin Bilim

Bayer, temel olarak sağlık ve tarımla ilgili Yaşam Bilimi alanlarında uzmanlaşmış küresel bir şirkettir. İnsanlığa faydalı olabilmek ve yaşam kalitesini arttırabilmek amacıyla ürün ve hizmetler geliştiren Bayer; aynı zamanda inovasyon, büyüme ve yüksek kazanma gücü ile değer yaratmayı amaçlamaktadır. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerine bağlı olan Bayer, kurumsal vatandaş olarak sahip olduğu sosyal ve ahlaki sorumlulukların bilincindedir. 2015 yılı itibarıyla 117 bin çalışana ve 46,3 milyar Avro satış cirosuna sahip olan Bayer’in, yıllık sermaye harcaması 2,6 milyar Avro, Ar-Ge harcaması ise 4,3 milyar Avro düzeyindedir. Bu verilere, 6 Ekim 2015 tarihi itibarıyla Covestro adıyla borsada bağımsız bir şirket olarak yapılandırılan ileri teknoloji polimerleri biriminin rakamları da dâhildir.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap