Balparmak Arıcılık Akademisi eğitimlerine başladı

Balparmak’ın, arıcılık mesleğinin sürdürülebilirliğine katkı sağlamak için kadınları ve gençleri sektöre kazandırmayı hedeflediği ve balın yanı sıra arısütü, polen, propolis gibi katma değerli arı ürünleri üretiminin artırılmasına destek olmak amacıyla kurduğu Balparmak Arıcılık Akademisi, eğitimlerine 3 Aralık tarihinde Muğla-Ula’daki yerleşkesinde başladı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Meslek Yüksek Okulu Arıcılık Bölümü’nden, Dr. Öğretim Üyesi Ali İhsan Öztürk ve konuyla ilgili uzmanlar tarafından verilen eğitimler, Nisan ayına kadar devam edecek. Balparmak’ın, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın katkılarıyla (EBRD) hayata geçirdiği Arıcılık Akademisi’nin, üçer haftalık kış dönemi sınıf eğitimlerine, bugüne kadar 40 arıcı adayı katıldı.

Sınıf ve örnek arılıkta verilecek uygulamalı sınıf eğitimleri ise Nisan-Kasım 2019 tarihleri arasında üçer haftalık dönemler halinde yapılacak. Eş zamanlı olarak, Balparmak’ın gezici eğitim aracıyla köy ziyaretlerinde verilecek eğitimlerde, bal ve katma değerli arı ürünleri üretimi uygulamalı olarak gösterilirken, mevcut arıcıların bilgilerinin güncellenmesi de amaçlanıyor. Balparmak Arıcılık Akademisi web sitesi üzerinden sürdürülecek uzaktan eğitimler sayesinde, arıcılık konusundaki temel bilgilere her zaman ulaşma imkanı sunulacak.

Uzaktan ve/veya gezici eğitimlere katılan ve başarıyla tamamlayan herkese, Bal-Der (Arı Ürünleri ile Sağlıklı Yaşam Platformu) katılım sertifikası verilecek. Uzaktan eğitim ile birlikte uygulamalı sınıf eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylara ise ek olarak Balparmak tarafından arılı iki adet kovan hediye edilecek ve böylece arıcılığa ilk adımlarını atmalarına destek olunacak.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap