BAGFAŞ, Üniversite – Sanayi İşbirliği Misyonuyla İTÜ’de

BAGFAŞ Bandırma Gübre Fabrikaları A.Ş., üniversite- sanayi işbirliği misyonu kapsamında üniversite öğrencileriyle buluşuyor. Gübre üretimi, global gübre piyasaları, Türkiye gübre sektörü, BAGFAŞ’ın yeni yatırımları ve ihracatlarını anlatıyor, nitelikli işgücü istihdamına katkı sağlamak üzere üniversite öğrencilerine sektörü tanıtıyor.

Üniversite –Sanayi işbirliğine katkıda bulunmak üzere buluşmaların ilki İTÜ’de gerçekleşti. BAGFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Memiş, İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. İTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Melek Tüter ve Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşma, öğrencilerin sorularıyla renklendi.

BAGFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıdvan Memiş, öğrencilere BAGFAŞ’ın pazardaki yeri, ürünleri, sektördeki lider ihracatçı karakteriyle ülke ekonomisine döviz girdisi ile katkısı, son teknoloji ve Türkiye’de eşi bulunmayan yeni üretim tesisleri, çevre politikaları ve kimyevi gübre üretimi, kullanımı, fayda/zarar hakkında yanlış bilinenler gibi konuların yanı sıra aranan eleman olmakla ilgili bilgi ve ipuçları verdi.

BAGFAŞ, Türkiye’de ve Avrupa’da son 40 yılda gübre sektörüne yapılan en büyük yatırımı hayata geçirmişti. 250 milyon ABD Doları tutarındaki bu yatırımla aynı sahada hem fosfatlı hem de granül Nitratlı kimyevi gübre üreten Türkiye’nin tek, dünyanın ise sayılı kimyevi gübre komplekslerinden birini faaliyete açtı.

Uzun yıllara dayanan sektörün öncü bilgi birikimini öğrencilerle paylaşmayı ve nitelikli insan gücü istihdamına katkıda bulunmayı amaçlayan BAGFAŞ, ilerleyen zamanlarda bu misyonu çerçevesinde üniversite öğrencileriyle bir araya gelmeyi sürdürecek.

Bunları da beğenebilirsin