Amazone İnovasyonla Dünyaya Açılıyor

Tarım makinaları sektöründe 133 yılı geride bırakan Amazone özellikle toprak işleme ve tohum ekme işlemlerini birleştiren makinalarıyla dünya çapında varlığını sürdürüyor.

Almanya tarım makina üreticilerini yakından incelediğimiz gezimizin ikinci durağı kapsamında Amazone firmasının Almanya-Osnabrück’deki genel merkezindeyiz. 1883 yılında kurulan şirket 1908 yılında ilk olarak Şili’ye tahıl yıkama makinası tedarik ederek ihracata başlamış. Böylece Amazone ilk zamanlarından beri firma dünyaya açılmayı ilke olarak kabul etti.

Amazone firması adına bir sunum yapan Claus-Dieter Müller firmanın adının ortaya çıkışını şöyle açıkladı: “1891 yılında geliştirilen tahıl ayıklama makinası Bremen Ticaret Fuarında ödül almıştı ve başarılı bir ürün olmuştu. Bu ürünün adı Amazone idi ve böylece markamızın adı da ortaya çıkmış oldu.”

2013 yılında Amazone Grubu yaklaşık 515 milyon Euro tutarında ciro elde etti. Şirketin cirosunun yüzde 80’ini 70’den fazla ülkeye yaptığı ihracat oluşturuyor. Amazone Grup kapsamında yaklaşık 1.800 kişi çalışıyor. Amazone gübre serpme, ekim makinası, aktif (döner kültivatörler ve döner tırmık) ve pasif toprak işlemede (disk kültivatörler ve tırmıklar), hassas havalı tohum ekme ve bitki koruma spreyleri alanında uzmanlaşmış bir şirket. Buna ek olarak Amazone parklar ve yeşil alanların bakımı ve kış hizmetleri için yıllardan beri verimli makinalar sunmakta.

Son 9 Agritecnica fuarında 26 Agritecnica Innovation madalyası alan Amazone, araştırma ve geliştirme projelerinde Osnabrück Teknik üniversitesi ve Robert Bosch Ltd ile ortak çalışmalar yürütüyor.

Amazone tarım makinalarının ana müşterilerini orta ölçekli çiftlikler oluşturmasına karşın, giderek büyük tarımsal işletmeler ve tarım firmaları da ilgi gösteriyor. Amazon ürünleri kalitesi ve güvenilirliği ile tanınıyor. Ayrıca diğer muadillerinin ortalamasının üstünde verimlilik vaat eden Amazone düşük işletim maliyeti, makul şartlarda yedek parça, hızlı ve kaliteli müşteri hizmetleri, yüksek ikinci el değeri sunmayı amaçlıyor.

Amazon’un kuruluşunun 125. yıldönümü münasebetiyle 2008 yılında kurulan Amazon Vakfı tarım ve tarımsal teknoloji alanlarında bilimsel çalışmalar ve araştırmalar ile sürekli eğitim desteği vermeyi amaçlıyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap