Türkiye’nin En Lezzetli Fuarı Şölene Dönüşecek

Türkiye’nin seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekiplerinin hünerlerini sergileyecekleri ‘EDT EXPO 2016 – 4. Ev Dışı Tüketim-Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı’ 23-26 Mart tarihleri arasında düzenlenecek.

EDT Expo 2016- 4. Ev Dışı Tüketim- Gıda Ürünleri, Sarf Malzemeleri, Ekipmanları Üreticileri ve Tedarikçileri Fuarı, 23-26 Mart 2016 tarihleri arasında CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. ve Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) iş birliğinde düzenlenecek. CNR EXPO Yeşilköy’de organize edilecek Türk ev dışı tüketim sektörünün tek fuarı EDT EXPO, alanında dünyanın en büyük 3’üncü fuarı olmasının yanı sıra Avrasya’nın da en büyük ev dışı tüketim fuarı olma özelliğini taşıyor.

Sektör 50 milyar TL büyüklüğe ulaştı

Türkiye’de son 10 yılın en hızlı büyüyen sektörü olan ev dışı tüketim sektörünün büyüklüğü 2015 verilerine göre 50 milyar TL’ye ulaştı. EDT EXPO 2016, her yıl ortalama yüzde 10 oranında büyüyen sektörün ticari hacmine de büyük katkı sağlayacak.  Fuar, ev dışında vakit geçirilen mekanların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veren öncü 400 firmayı bir araya getirecek. P&G, Yiğitoğlu, G2M, Unilever Food Solutions, Pınar, Eczacıbaşı, Koza Gıda, Küçükbay – Orkide, Lezita, Cakes & Bakes, BTA , Gıda 360, Ofçay, Öztiryakiler, Yayla Agro Gıda, Türkova, Baktat, Seğmen Gıda, Altın Marka – Kahve Dünyası, Işık Gıda, Gimaş Gıda gibi markaların katılımı ile yapılacak fuara,  65 bin sektör profesyoneli bekleniyor.

EDT EXPO 50 ülkeden ziyaretçi ağırlayacak

Rusya, İran, Irak, Libya, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Cezayir, Tunus, İtalya, Yunanistan, Almanya, İngiltere, KKTC, Azerbaycan ve Malezya başta olmak üzere 50 ülkeden ziyaretçinin beklendiği EDT EXPO 2016 Fuarı, 45 bin metrekare alanda düzenlenecek.

EDT EXPO 2016 Fuarı açık kaldığı dört gün boyunca gerçekleştirilecek workshoplar, üniversite, aşçılık okulları, aşçılık dernekleri tarafından organize edilecek pişirme ve tadım etkinlikleri sayesinde Türkiye’nin en lezzetli fuarı haline dönüşecek. Fuar kapsamında sektör ve gastronomi üzerine yapılacak söyleşi ve konferanslarla da sektöre farklı bir vizyon kazandırılması amaçlanıyor.

Nefes kesen yarışmalar EDT EXPO 2016’da

Gastronomi ve mutfak kültürü alanlarını, Türkiye’de daha ileriye taşıyacak EDT EXPO Fuarı, birbirinden renkli yarışmalara sahne olacak. Fuar kapsamında düzenlenecek yarışmalarda Türkiye’nin seçkin otel, restoran ve pastanelerinin mutfak ekipleri ve üniversiteli şef adayları hünerlerini yarıştıracak. EDT EXPO 2016 geçtiğimiz yıllardan farklı olarak yerel lezzetlerin keşfedileceği Local Chef yarışmasına da ev sahipliği yapacak. Bununla birlikte, henüz eğitimleri devam eden genç yetenekleri sektöre kazandırmak, aynı zamanda şef adaylarının yaratıcılıklarını ve yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla gerçekleştirilen ‘Üniversiteli Şefler Yarışıyor’ etkinliği de EDT Expo’nun ilgi çeken yarışmalarından biri olarak göze çarpıyor.

EDT EXPO Fuarı katılımcı profili

EDT EXPO 2016 Fuarı’nın katılımcı profilini gıda, içecek ve pastacılık ürünleri; kuru gıdalar, hazır gıdalar, şekerli ürünler ve çerezler; yaş sebze ve meyveler, taze gıdalar; dondurulmuş ürünler, taze ve donuk et ürünleri, soğuk ve sıcak içecekler; aşçılık malzemeleri ve ekipmanları, pişirme yardımcıları, profesyonel mutfak ekipmanları, tamamlayıcı gıda dışı ürünler; temizlik, hijyen, temizlik ve kağıt ürünleri; endüstriyel temizlik ekipmanları; masa üstü malzemeleri, sarf malzemeleri; tek kullanımlık ürünler, üniforma ve iş kıyafetleri; depo raf sistemleri ve ekipmanları, soğuk hava depoları ve araçları; otel-restoran tekstil ürünleri, otel buklet malzemeleri; kırtasiye ürünleri ve bilgisayar yazılım teknolojileri oluşturuyor.

Bunları da beğenebilirsin