TÜRKTRAKTÖR 2016 YILINA YENİ REKOR SONUÇLARLA BAŞLADI

TürkTraktör, 2016 yılı ilk 3 aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Geçtiğimiz yılı tarihinin en iyi sonuçlarıyla tamamlayan traktör devi, 2016 yılına da yeni rekor sonuçlarla başladı.

TürkTraktör 2016 yılının ilk çeyreğini 886 milyon TL’lik toplam ciroyla tamamladı. Şirket bu sonuçla, cirosunu geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %28 artırmayı başarırken; çeyrek bazındaki en yüksek ciroya da ulaşmış oldu.

TürkTraktör toplam ciroda elde ettiği sonuçlarla birlikte, çeyrek bazda brüt kâr, faaliyet karı, net kar ve FAVÖK’te de en yüksek rakamlara ulaşmayı başardı.

Şirketin brüt kârı geçen yılın aynı dönemine göre %54 oranında arttı ve 181 milyon TL’ye çıktı. Faaliyet karı 112 milyon TL olarak gerçekleşti ve faaliyet kârındaki büyümeye paralel olarak, TürkTraktör’ün FAVÖK tutarı bir önceki yıla göre %64 arttı ve 126 milyon TL’ye çıktı.

Şirketin 2016’nın ilk çeyreği sonundaki net kârı ise 80 milyon TL olarak kaydedildi.

Türk çiftçisine dünya standartlarında ürün ve teknolojilerini sunmak üzere üretim, satış ve satış sonrası çalışmalar yapan TürkTraktör, rekor üstüne rekor kırdığı 2015’teki üstün başarısını bu yılın ilk çeyreğine de taşıdı.

TürkTraktör’ün üretim ile satış grafiğindeki yükselişi yılın ilk 3 ayındaki performansına da yansıdı. TürkTraktör üretimini %7 oranında artırarak 12.821 adede çıkardı. Şirket gerçekleştirdiği bu üretimle çeyrek bazındaki ‘en yüksek üretim adedi’ne ulaştı.
Yurt içi pazarda 8.970 ; yurt dışı pazarda ise 3.580 adetlik satış yapan şirket; toplam satışta 12.550 adet ile yine çok yüksek bir sonuç elde etti.

TürkTraktör, 1 Nisan 2016’da gerçekleştirdiği 300 milyon TL temettü ödemesi ve yüzde 562,12 brüt temettü oranıyla; borsada en yüksek temettü oranına sahip ‘ilk 5 şirket’ arasında yer aldı.
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta:
“Rekorlarımızı 2016’ya taşımış olmaktan dolayı çok mutluyuz”
TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta; 2016 yılı ilk çeyrek sonuçlarıyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“2015, başarımızı en yüksek noktalara taşıdığımız ve rekor üstüne rekor kırdığımız, çok verimli bir yıl olmuştu. Yılsonu değerlendirmemizi yaparken de kendimizle yarışarak daha yüksek hedefleri gerçekleştirmeye hazır olduğumuzu söylemiştik. 2016’nın ilk üç ayında almış olduğumuz sonuçlarla, bu yolda ilerlediğimizi gösteriyoruz. Toplam üretim, yurt içi satış, toplam satış, toplam ciro, kârlılık rakamlarımızla, 2016 yılına çok iyi bir başlangıç yaptığımız için çok gururluyuz.”

Marco Votta ilk çeyrekte imzalarını attıkları yenilikler ve kazandıkları ödüllerle ilgili bilgiler vererek sözlerini şöyle sürdürdü:

“2016’ya sadece finansal ve operasyonel sonuçlarda elde ettiğimiz yüksek rakamlar ile başlamadık. Yılın ilk çeyreğinde, çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve geliştirilen; üretimini de fabrikalarımızda yaptığımız yepyeni New Holland TT4 Serisi’ni Türk çiftçisiyle buluşturduk. Aralıksız çalışmalarımızın karşılığı olarak; Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından düzenlenen “42. Yan Sanayi ve İhracat Başarı Ödülleri”nde “İhracat Başarı (Altın Ödül)” ve “Teknoloji Başarı” ödüllerini de kazandık.”

Marco Votta açıklamaları kapsamında kısa bir pazar değerlendirmesi de yaptı:
“Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı rakamlara baktığımızda; 2016 yılının ilk 2 ayında yurt içi traktör pazarının bir önceki yıla göre %19 büyüyerek 8 bin 472 adede yükseldiğini görüyoruz. Türkiye tüm dünyada satılan traktör adedi bakımından 4. büyük pazar konumunda. Biz de çalışmalarımızla, bu pazarın gelişimine katkı sağlıyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”
Marco Votta açıklamalarının sonunda, TürkTraktör’ün faaliyetlerini hızlandırdığı ‘İş Makineleri’ pazarını da değerlendirdi ve sözlerini şöyle tamamladı: “Geçtiğimiz yıl sonu itibarıyla %5 oranında bir artışla 9 bin 899 adede çıkan iş makineleri pazarındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İş makineleri pazarı, yılın ilk 3 ayında %4 oranındaki artışla 2.421 adede ulaştı. 2013 yılında, CNH Industrial ortaklığıyla kurumsal gelişimimize yeni bir boyut katarak faaliyetlerimize başladığımız bu alandaki yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ankara ve İzmir’de faaliyet gösteren iş makineleri tesislerimize ek olarak; bu alandaki en yeni ve en büyük tesisimiz olan İstanbul İş Makineleri Tesisi’ni de bu yılın ilk çeyreğinde Gebze’de hizmete açtık. Önümüzdeki dönemde de inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak üzere marka ve ürünlerimizle varlık gösterdiğimiz bu alandaki etkinliğimizi artırmayı sürdüreceğiz.”

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap