5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi yaklaşıyor

Türkiye’nin toplam kanatlı eti, kuluçkalık yumurta ve civciv üretiminin yaklaşık yüzde 90’ını karşılayan ve kanatlı sektörünü en üst düzeyde temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR), Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapatmayı hedefliyor. Sektörün 2025 yılı hedefi, 3,28 milyon ton üretim değerlerine ulaşarak kişi başına kanatlı eti tüketimini 33 kg’a yükseltmek. Sektör bu hedefe ulaşmak üzere yatırımlar yapması yanında, dünya genelinde geliştirilen en son teknolojileri ve bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Beyaz Et Kongresi ile uluslararası ortak buluşma platformu misyonunu üstleniyor.

Dünyadan bilim insanları, beyaz etin geleceğini Türkiye’de konuşacak…

Beyaz et sektörüne dair teknolojiyi, bilgiyi ve yenilikleri paylaşarak ve tartışarak insanlığa daha fazla fayda sağlamayı amaçlayan ve 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde sunum yapacak dünyadan ve ülkemizden uzmanların isimleri netleşmeye başladı.

Beyaz et sektörüne dair dünya çapında ünlü bilim insanları arasında; ‘Biyogüvenlik ve Tavuk Eti Sağlığı Standartları ve Uluslararası Kanun ve Düzenlemeler üzerine büyük otorite kabul edilen Bosna Hersek Saraybosna Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Yüksek Öğrenim Enstitüsü Dekanı, Tavuk Eti Sağlığı ve Biyogüvenlik Uzmanı Prof. Dr. Dr. Nihad Fejzic’, ‘USDA tarafından verilen Ulusal Mükemmeliyet Eyaletler Araştırma Ödülünü kazanan ABD Georgia Üniversitesi’nde Kanatlı Hayvan Bilimleri Bölüm Başkanı, Kanatlı Besleme Uzmanı,Prof. Dr. Todd J. Applegate’, ‘Kanatlı et kalitesi ve et işleme metotlarında dünya otoritesi, Kanada Guelph Üniversitesi’nden BroylerEt Kalite ve İşleme Uzmanı Prof. Dr. Shai Barbut’ ile Kanatlı hastalıkları uzmanı Avustralya Sidney Üniversitesi, Veteriner Fakültesi’den Doç. Dr. Peter Groves yer alıyor.

Ayrıca, ‘Kanatlılarda alternatif protein kaynakları ve fosfor yararlanımı konularında tanınmış bilim insanı, Hollanda Wageningen Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü’nden, Broyler Besleme ve Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Marinus van Krimpen’, 2018 Yılının Araştırmacısı Ödülü sahibi Hollanda Wageningen Üniversitesi Zootekni Bölümü’nden, Kuluçka ve Adaptasyon Fizyolozisi Uzmanı Prof. Dr. Henry van den Brand’, aynı üniversiteden ‘Kanatlılarda selüloz sindirim kinetiği üzerine yoğun çalışma ve başarıları dolayısı ile Hollanda Veni Grant Genç Bilim İnsanı Ödülünü kazanmış, Araştırmacı Broyler Besleme Uzmanı Dr. Sonja de Vries’, Damızlıklarda protein beslemesi-kuluçka randımanı ve civciv kalitesi konularında dünya çapında tanınmış Araştırmacı, Broyler Damızlık Besleme Uzmanı Prof. Dr. Rick A. van Emous’ ve Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden bilim insanları, Antalya’da yapılacak 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’ne katılacak bilim insanları arasında yer alıyor.

5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi, 24-28 Nisan’da Antalya’da yapılıyor…

5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK), 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da Starlight Convention Center & Sunrise Park Resort’da düzenleniyor. Dünyada uygulanan son teknolojik ve bilimsel gelişmelerin dünyadan bilim insanları ve uzmanların katılımı ile değerlendirileceği Kongre’nin hazırlıkları, UBEK Kongre Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ceylan ve ekibi tarafından yürütülüyor. Ülkemizde beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük etkinlik olan 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’ne dünya genelinden ve ülkemizden yaklaşık 1.500 bilim insanı, uzman ve sektör paydaşlarının katılımının bekleniyor.

Sahip olduğu potansiyel ile dünya oyuncusu olmaya aday Türk kanatlı eti sektörünün bilimsel alanda yaptığı çalışmalar uluslararası arenada ses getirmeye devam ediyor. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR) tarafından iki yılda bir düzenlenen ve beyaz et sektöründe uluslararası katılımla gerçekleşen tek ve en büyük etkinlik olan Uluslararası Beyaz Et Kongresi (UBEK), sürekliliği ve ulaşmış olduğu kalite seviyesi ile uluslararası CAB abstract veri tabanına da kabul edildi.

Yetersiz beslenme, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor.

Hiç tüketim artışı yaşanmasa bile 2050 yılında 9,77 milyara ulaşacağı tahmin edilen dünya nüfusunu besleyebilmek için yüzde 60 daha fazla gıdaya ihtiyaç duyulacak. Gerekli tedbirlerin alınmaması durumunda ise 2 milyar kişi 2050 yılında yetersiz beslenme sorunu ile karşı karşıya kalacak. Yetersiz beslenme, insani boyutta yaşanacak sorunlarla birlikte, dünya ekonomisi üzerine yılda 3,5 trilyon dolarlık bir yük getiriyor.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap