Anadolu Etap AgroAkademi Eğitimleri Çiftçilerin Sürdürülebilir Tarımı Sahiplenmesine Destek Oluyor

Anadolu Etap, eğitim projesi AgroAkademi ile yerel çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Son olarak 200 kişilik büyük bir çiftçi grubunun katılımıyla gerçekleştirilen Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Eğitimi’ne bugüne kadar yüzde 70’ini kadınların oluşturduğu 450 çiftçi katıldı.
Anadolu Etap, modern meyve yetiştirme tekniklerini ve sürdürülebilir tarım ilkelerini yaygınlaştırmak ve ayrıca plantasyonlarının bulunduğu bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, öncelikle kadınlar olmak üzere yerel çiftçilere yönelik hazırladığı eğitim projesi AgroAkademi kapsamında, çiftçilerle buluşmaya devam ediyor. Anadolu Etap son olarak Çanakkale Çiftliğinde Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları eğitimi ile 20 Nisan tarihinde çiftçiler ile bir araya geldi.
Yerel çiftçiler için özel olarak hazırlanan AgroAkademi Çiftçi Eğitim Modülü’nde, sürdürülebilir tarım, iyi tarım uygulamaları, meyve ve sebze yetiştirme teknikleri, sulama, bitki besleme ve gübreleme, zirai ilaç kullanımı ve atık yönetimi konularında bilgiler verilip; uygulamalar gerçekleştirildi. Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Anadolu Etap işbirliğiyle 200 çiftçiye verilen eğitimlerin sonunda programı başarı ile bitirenlere sertifikaları verildi.
Anadolu Etap Genel Müdürü Demir Şarman, bugüne kadar 450 çiftçinin katılımı ile gerçekleşen Anadolu Etap AgroAkademi Meyve Yetiştiriciliği ve Sürdürülebilir Tarım Uygulamaları Eğitimleri ile amaçlarının meyve yetiştiriciliği ile sürdürülebilir tarım konusunda bilinç yaratmak olduğunu belirterek şunları söyledi: “Çiftçilerimizin modern ve sürdürülebilir tarımı sahiplenmeleri ülke ekonomisi için oldukça önemli. Yedi çiftliğimizin bulunduğu illerde özellikle kadın çiftçilerin katılımına öncelik vererek Türkiye’nin stratejik sektörlerinden biri haline gelen tarım sektörünün sürdürülebilirliği için sosyal sorumlulukta farklı bir pencere açmaya devam edeceğiz.”
Kadınların iş gücüne katılımlarını, nitelikli çalışan haline gelip ekonomik ve sosyal gelişimin itici gücü olmalarını önceliklendiren Anadolu Etap, eğitime katılan çiftçilerin yüzde 70’inin kadınlar oluşturulmasına özel önem verdi.

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap