2020 yılında yeni makinelerimizi çiftçilerimizle buluşturacağız

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2019 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?

2019 yılı şirketimiz açısından hedeflerimizi eksiksiz şekilde realize ettiğimiz başarılı bir yıl oldu. Ekonomik dalgalanmalar yılın bazı dönemlerinde piyasada umutsuzluk yaşattı. Ancak biz spesifik ve hedefe yönelik, kaliteyi ön planda tutarak ürünler üretip sattığımız için bize sorun yaratacak zamanlar yaşamadık. Bu tarz ekonomik sorunları yaşamamızın bazı nedenleri bulunuyor. Dünyanın 120 ülkesine çalışıyor olmanın verdiği bilgi ve tecrübe birikimi, müşteri odaklı yapımız, satış sonrası hizmetlerde hızlı çözüm üretmemiz, yedek parça hususunda müşteriye sorun yaşatmamamız ve sektörün güçlü bir oyuncusu olmamız bunlardan birkaç tanesidir. Şirket olarak ülkemizde tarım mekanizasyon alanında değer yaratabilmek, çiftçilerin ilgisini ve memnuniyetini sürdürülebilir kılmak, sektördeki yerimizi güçlendirip ülke ekonomisinde katma değer sağlamak bizleri gururlandırıyor. Başarımızın sırrının bu bakış açımız olduğuna inanıyoruz.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

Şirketimiz her geçen yıl bir önceki yılın üzerinde ekleyerek büyümeye devam ediyor. Bu sadece ülkemiz ile sınırlandırılmamalı. Çünkü bizler dünya genelinde de gelişim gösteriyoruz. İnovasyona önem veriyor ve müşteri taleplerine en uygun biçimde yanıt sunuyoruz. 2019 yılında bayi yapılanmamızda da büyük bir yol aldık ve yeni bayilikler oluşturduk. Profesyonel çalışma ağımızı genişleterek daha çok çiftçimize ve yatırımcımıza ulaşmak istiyoruz. Ayrıca ülkemize daha da faydalı bir şirket olabilmek için büyük özveri ile çalışıyoruz.

Avrupa’da yoğunlukla çalışan ama ülkemiz tarım alanları için uyarlanmış elektrik destekli, elektronik kontrollü, dünyanın tohum yatağına en yakın mesafeden tohum bırakan ve birçok avantaj sağlayan 12 sıralı şekerpancarı ekim makinemiz MATRİX 1200’ü çiftçilerimizle buluşturduk. Makinemize ekilim yaptırıp şekerpancarı üreticilerimizin memnuniyet ve övgülerine mazhar olduk. 2020 yılında da yeni makinelerimizi çiftçilerimizle buluşturacağız.

Patates tarımı için de son teknolojileri içerisinde barındıran tamamen ülke toprakları ve çiftçi ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş 4 sıralı kendi yürür patates hasat makinemiz VARITRON 470 model makinemizi çiftçilerimizle buluşturduk. 22-24 Ağustos 2019 Konya Patates Günleri’nde makinemizin tarla performansını tüm üreticilerimizde göstermiş olduk. Dünya genelinde gelişen tarım mekanizasyon sektöründeki teknolojileri çiftçilerimize sunmaya devam edeceğiz ve ülkemiz tarımını dünyanın gerisinde bırakmamak için tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz.

Genel olarak 2020 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak?

2020 ile birlikte yepyeni bir sezona giriyoruz. Ancak bizim 2020 tempomuz daha 2019 bitmeden başladı. Çiftçilerimiz ve yatırımcılarımız henüz yıl bitmeden siparişlerini vermeye başladılar. Bu bizim doğru yolda olduğumuzu ve çiftçilerimizin güvenini kazandığımızı gösteriyor. Şirket olarak asıl hedefimiz müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır. Yüksek sayısal veriler her zaman elde edilebilir ama müşterilerinizin memnuniyetini sağlamak şirketimizin temel odak noktasını oluşturmalıdır. Biz çalışma sistemlerimizi hep bu görüş üzerine kurduk. Asıl iş satış sonrası destektir. Yedek parça ve servis desteği ile her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Yedek parka stoku, sürekli ve kısa sürelerde parçaya gerek duyulmayan palet sistemi ve lastik stokları dahi hazır bulunduruluyor. GRIMME olarak şekerpancarı teknolojileri grubu, patates teknolojileri grubu, sebze teknolojileri grubu ve bayilerimize ait satış ve servis ekiplerimiz ile 7/24 hizmet veriyoruz. Şirketimiz, tüm dünyada çalıştığı tüm ürün gruplarında yedek parça ve servis konusunda oldukça hassas davranmakta ve kuralları müşteri memnuniyeti odaklı olarak kesin çizgilerle belirlenmiş bir sistemde çalışmaktadır. Satış sonrası hassasiyet en önemli konudur ve çünkü çiftçimizin kazancı ve memnuniyeti ülkemizin kazancı ve memnuniyetidir.

Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

Gelişmeye açık bir şirketiz ve çiftçilerimizin ihtiyaçlarına büyük önem veriyoruz. Bunu devam ettirmeye kararlıyız. Her yeni sezon yeni umutlar demektir. Kendi adımıza yeni yıldan ve ülke tarımından umutluyuz. İyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Ülkemize faydalı olacağımıza ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutacağımıza inancımız tam. Küresel ekonomide oluşan dalgalanmalardan haliyle ülkemizde etkileniyor. Bu doğrultuda yapacağımız saha çalışmaları ve ürün geliştirmelerle birlikte ekim-dikimine, hasat edilmesine ve depolanmasına kadar geçen işlemler zincirinde kaliteli tarla hazırlığı ile çitçilerimizin verimli ürünler elde etmesine katkı sağlayacağız.

Ekim alanları yıldan yıla değişiklik göstermektedir. Yılın ilk çeyreğinde ne kadar alanda tarım yapılacağı bilgileri netlik kazanacaktır. Bu gelişmeler ışığında çalışmalarımızı güncelleyeceğiz. Ülkemiz tarımını her yönden sıkı takip etmekteyiz ve ülkemizin gelişmesi için üzerimize düşen her şeyi yapacağız.

 

Bunları da beğenebilirsin
yorum Yap